Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye-İran sınırındaki on binlerce mayının temizlenmesine başlandı

Türkiye-İran sınırındaki on binlerce mayının temizlenmesine başlandı

Türkiye'nin doğusunda yer alan İran sınırındaki 80 bin anti personel mayınının temizlenmesi amacıyla hazırlanan projenin hayata geçirilmesine törenle başlandı.

Savunma

23.01.2024, 18:02

Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Milli Savunma Bakanlığı Milli Mayın Faaliyet Merkezi'nin (MAFAM) kara mayınlarını temizlenmek için hazırladığı proje çerçevesinde, Iğdır'da Küçük Ağrı Dağı eteklerinde bulunan İran sınırında tören gerçekleştirildi.

ASELSAN mühendisleri dünyanın en iyi SİHA kamerasını böyle üretiyor: İşte... Haberi Görüntüle

"PROJEMİZİN 3. AŞAMASINDAYIZ"

Törende konuşma yapan Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, mayınların insani açıdan endişe yarattığına dikkat çekerek, mayınların sınır sahalarımızda güvenlik konusunda hareket kapasitesini de kısıtladığını dile getirdi. 

Türkiye'nin bu sorunu ortadan kaldırılmak için yoğun bir çaba harcadığını hatırlatan Vali Sarıibrahim, "Oldukça önemli ortaklıkları, çeşitli faaliyetleri birlikte yürütmekteyiz. Sınırlarımızda 2016 yılında başlayan projemizin 3. aşamasındayız. Sınırlarımızdaki mayın sahalarının temizliği, sınır güvenliğimizin altyapısını oluşturmakta olup yapılan bu çalışmalar ülkemizin sınır güvenliği konusundaki kararlılığını ortaya koymaktadır." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading