Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye için üretilen helikopter İtalya'daki tesislerde ilk kez görüntülendi

Türkiye için üretilen helikopter İtalya'daki tesislerde ilk kez görüntülendi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda pilot eğitimi için İtalyan Leonardo'ya sipariş verilen 15 adet AW119T helikopterinin ilki test uçuşu sırasında görüntülendi. Teslimatın yakında başlaması bekleniyor.

Savunma

17.02.2024, 19:52

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde pilot eğitimlerinde kullanılacak helikopterler İtalya'da test uçuşuna başladı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı için satın alımına geçtiğimiz yaz karar verilen 15 adet AW119T model helikopterlerden ilki test uçuşu sırasında görüntülendi. 

İtalyan Leonardo firması tarafından üretilen helikopter, pilot eğitiminde dünyanın önde gelen araçlarından biri olarak biliniyor. Amerikan Deniz Kuvvetleri ile İsrail'in de çok sayıda sipariş verdiği helikopter, Türk Kara Kuvvetleri'nde AB206'ların yerini alacak.

Türkiye'ye önümüzdeki haftalarda teslim edilmesi beklenen helikopter, Leonardo'nun Vergiate tesislerinde uçuş testi gerçekleştirdi. 15522 imalat numarasıyla görülen helikopterin astar boyası Kara Kuvvetleri'nin istediği renkleri taşıyor. 

Komşuya F-35 hayal oldu: Mirage 2000 ve F-16'ları satıp Blok-4... Haberi Görüntüle

EĞİTİM İÇİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN MODEL

AW119 tipi helikopterin halihazırda 3 versiyonu bulunuyor. Sivil kullanım için AW119Kx, askeri kullanım için AW119M ve eğitim için AW119T. 

Kokpitteki çok işlevli ekranında kritik uçuş bilgilerini gösteren, durumsal farkındalığı artıran ve Sentetik Görüş Sistemi gibi pilot iş yükünü azaltan son teknoloji dijital aviyonik paketiyle donatılmış bu helikopterler şu an pilot eğitimleri için en çok tercih edilen model durumunda. 

Türkiye için üretilmiş helikoptere ilişkin son gelişme ve fotoğraf TheAviationist adlı havacılık sitesinde yayınlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading