Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türkiye hem Nahçıvan hem de Tiflis'te Azerbaycan'ın yanında

Türkiye hem Nahçıvan hem de Tiflis'te Azerbaycan'ın yanında

Karabağ'da Ermeni tezlerini destekleyen cepheye karşı Türkiye hem Azerbaycan hem de Gürcistan'la tatbikat gerçekleştiriyor. Tiflis'le savunmada önemli anlaşmalar imzalandı.

Savunma

23.01.2024, 18:04

Karabağ'da Ermenistan'ı destekleyenlere karşı Türkiye ile Azerbaycan'ın kararlı mesajları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye-Azerbaycan-Pakistan özel kuvvetlerinin gerçekleştirdiği Üç Kardeş-2021 Tatbikatı'nın ardından bu kez Ankara ile Bakü, 'Sarsılmaz Kardeşlik' adıyla Nahçıvan'da buluştu. Özel kuvvet unsurlarının zırhlı araç desteğiyle icra edeceği harp oyunlarının provaları başladı. 

Nahçıvan'daki bu gelişmeye paralel şekilde Gürcistan topraklarında da anlamlı bir tatbikat daha yapılıyor. Türk-Azeri-Gürcü subayların katılımıyla düzenlenen Eternity-2021 Tatbikatı, komuta-kontrol eğitimleriyle Tiflis'te devam ediyor.

Teorik ve pratik bölümlerden oluşan eğitime, bölgesel ekonomik projelerin korunmasını organize etmek için üç ülkenin askeri personeli ve ilgili devlet kurumlarının temsilcileri katılıyor. Tatbikat 8 Ekim'e dek sürecek.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise bu iki tatbikatla eşzamanlı olarak Gürcistan'da temaslar gerçekleştirdi. Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ile bir araya gelen Akar, Savunma Bakanı Juansher Burchuladze’nin de katıldığı görüşmede iki ülke arasında savunma, güvenlik ile savunma sanayi işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Akar ve Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili

Bakan Akar görüşmede, Türkiye ve Gürcistan arasındaki tarihî ve kültürel bağlara dikkat çekerek askerî eğitim ve savunma sanayi alanlarında iş birliğinin daha da geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ile görüştü.

Gürcü mevkidaşıyla birayaya gelen Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da iki ülke arasında askeri işbirliğinin artırılmasına yönelik anlaşmalar imzaladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading