Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye Donanması'na güç katıyor! DERYA suya indirildiğine en büyük ikinci gemi olacak

Türkiye Donanması'na güç katıyor! DERYA suya indirildiğine en büyük ikinci gemi olacak

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi'nin (DERYA) inşasının hız kesmeden devam ettiğini bildirdi. DERYA'nın yapım aşaması tamamlandığını donanmanın en büyük 2. gemisi olacağı bildirildi.

Savunma

23.01.2024, 19:29

Savunma Sanayii Başkanı İsmail sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, enizde İkmal Muharebe Destek Gemisi (DERYA) hakkında bilgi verdi. 

Demir açıklamasında, DERYA'nın inşa aşaması tamamlandığında donanmanın en büyük 2. gemisi olacağını belirtti. 

İsmail Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Donanmamızın 2. büyük gemisi olacak DERYA'nın inşası tüm hızıyla devam ediyor. DERYA'nın Cumhuriyetimizin 100. yılında envantere girebilmesi için var gücümüzle çalışıyor, 2023'e sağlam adımlarla ilerliyoruz." ifadelerine yer verdi.

3 yılda 55 adet HÜRKUŞ geliyor! Haluk Görgün HÜRJET ve GÖKBEY için tarih verdi 3 yılda 55 adet HÜRKUŞ geliyor! Haluk Görgün HÜRJET ve... Haberi Görüntüle

DERYA'NIN ÖZELLİKLERİ 

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında Yalova'daki Sefine Tersanesi tarafından inşa faaliyetleri devam eden DERYA ile yüzer birliklerin, helikopter yakıtı dahil olmak üzere akaryakıt ve su ikmallerini denizde ikmal yöntemiyle süratli şekilde yapmak, gemilerde bulunan insanlı ve insansız su üstü ve su altı araçların, helikopterlerin ve insansız hava araçlarının (İHA) belirli seviyede bakım ve onarımlarının yapılmasına destek sağlamak amaçlanıyor.

Peynir ekmek gibi satacak füzeyi Haluk Bayraktar duyurdu: Baykar'ın çok uzakları vurabilen aylak mühimmatı Peynir ekmek gibi satacak füzeyi Haluk Bayraktar duyurdu: Baykar'ın çok... Haberi Görüntüle

26 BİN TON TAŞIMA KAPASİTESİ VAR 

TCG DERYA gemisi 25 metreye yakın azami genişliğe sahip. Saatte 24 deniz mili hıza ulaşabilecek. 26 bin ton deplasmanı ile zorlu deniz koşullarında güvenle ilerleyebilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading