Yandex Metrica

Türkiye'den yeni hamle: İnsansız deniz aracı sürüsü Mavi Vatan'ı koruyacak!

Türkiye'den yeni hamle: İnsansız deniz aracı sürüsü Mavi Vatan'ı koruyacak!

Türk savunma sanayisi çerçevesinde yürütülen insansız araç atılımı, deniz alanındaki çalışmalarla büyük bir ilerleme kaydetti.

Savunma

23.01.2024, 17:46

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı teşvikiyle insansız hava araçlarıyla operasyon sahasında elde edilen başarılar, kara ve deniz araçları hatta bunların birlikte görev yapabildiği çözümlerle zenginleştirilmeye çalışılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savuma Sanayii Başkanı İsmail Demir, insansız savunma sistemleri alanında sayılı ülkenin üzerinde çalıştığı bir kabiliyeti daha yerli-milli olarak geliştirdiklerini ifade etti.

MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG AKHİSAR'a monte edildi: Artık deniz testlerine hazır! MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG... Haberi Görüntüle

MAVİ VATAN'IN YENİ KORUYUCUSU OLACAK

Demir'in açıklamasına göre, Başkanlık ile ASELSAN arasında imzalanan sözleşmeyle başlanan Sürü İnsansız Deniz Aracı'na (İDA) yönelik proje kapsamında sürü mimarisinin oluşturulması, farklı formasyonların ve görevlerin denenmesi hedefleniyor.

İNSANSIZ DENİZARACI

İnsansız Deniz Araçları (İDA), sürü halinde otonom seyir, otonom formasyon değişimi, engelli ortamda otonom seyir ve otonom görev icrası gibi öne çıkan özellikleriyle birlikte Mavi Vatan'ın korunması ve kıyı emniyetinin sağlanması noktasında önemli operasyonel kabiliyetler sunacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading