Yandex Metrica

Türk tüfekleri yola çıkıyor: Afrika'da 6 ülkeyle anlaşma imzalandı

Türk tüfekleri yola çıkıyor: Afrika'da 6 ülkeyle anlaşma imzalandı

IDEF'te birbiri ardına savunma anlaşmaları imzalanıyor. Afrika'da 5 Sahel ülkesi Mali, Moritanya, Çad, Burkina Faso ve Nijer silahlarını Türkiye'den alacak. Bunlara ek olarak Ekvator Ginesi de tercihini Türkiye'den yana kullandı.

Savunma

30.03.2024, 01:36

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2021) üçüncü gününde dev anlaşmalara sahne oldu. Türkiye'nin destek verdiği ve Afrika'nın Sahel bölgesindeki 5 ülke (Mali, Moritanya, Çad, Burkina Faso ve Nijer) tarafından oluşturulan G5 Sahel Ortak Gücü artık piyade tüfeklerini Türkiye'den alacak. 

G5 Sahel Ortak Gücü ile MKE arasındaki silah ve mühimmat satış sözleşmesi kapsamında MKE; Bora-12 Keskin Nişancı Tüfeği, PMT-76 Makineli Tüfek ve muhtelif kalibrelerdeki mühimmatları G5 Sahel Ortak Gücü'ne teslim edecek.

Makine Kimya Endüstrisi tarafından üretilen keskin nişancı tüfeği BORA-12

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile G5 Sahel Ortak Gücü arasında savunma sanayi tedarikinde iş birliğinin artırılmasını amaçlayan 'Niyet Beyanı' da imzalandı. 'Niyet Beyanı'na Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile G5 Sahel Ortak Gücü İcra Sekreteri Eric Yemdaogo imza attı.

Törende konuşan Demir, Türkiye'nin, G5 Sahel Ortak Gücü'ne başında beri destek vermeye devam ettiğini belirterek, "Yıllardır terörle mücadelede çok geniş bir tecrübeye sahip olan ülkemiz, bu konuda benzeri mücadeleleri veren ülkelere de desteğini sürdürmeye devam edecektir. G5 Sahel Ortak Gücü, ülkemizin söz verdiği katkı payını yerli savunma sanayi ürünleri çerçevesinde kullanılmasına karar vererek bizleri ayrıca memnun etmiştir" ifadelerini kullandı.

PMT-76, kesintisiz atış yapabilen otomatik tüfek ailesinin son üyesi.

İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti Haberi Görüntüle

EKVATOR GİNESİ DE 'TÜRKİYE' DEDİ

Fuarda imzalanan bir anlaşma da Türkiye ile Ekvator Ginesi arasında gerçekleşti. İki ülke arasında kayıt altına alınan Savunma Sanayii İş Birliği Anlaşması, Ekvator Ginesi'ne Türk silah yeteneklerinin aktarılması konusunda önem taşıyor. İsmail Demir bu anlaşmaya ilişkin olarak şunları söyledi:

"Çeşitli ülkelerle savunma sanayisi iş birliği anlaşması imzalıyoruz. Bunu bir strateji olarak geliştirmeye devam edeceğiz. Bu da karşılıklı iş birliklerini geliştirme esasını teşkil ediyor. Savunma sanayi iş birliği anlaşmamız; tarafların güvenlik kuruluşlarının ihtiyacı olan her türlü savunma sanayi ürün ve hizmetinin doğrudan tedariki, geliştirilmesi ve yerel kabiliyetinin oluşturulması unsurlarını içeriyor." İSTANBUL 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading