Yandex Metrica

Türk SİHA'ları Amerika yolunda! El-Salvador uydu ve SİHA siparişi verebilir

Türk SİHA'ları Amerika yolunda! El-Salvador uydu ve SİHA siparişi verebilir

Orta Amerika ülkesi El Salvador, uydu ve askeri sistemler konusunda Türk teknolojisini keşfetti. Bu ülkeye yakında başta uydu ve SİHA'lar olmak üzere ciddi satışların yapılması bekleniyor.

Savunma

18.02.2024, 12:05

Ankara'yı ziyaret eden El Salvador Cumhurbaşkanı Nayip Bukele, Türkiye'ye ilişkin sıcak mesajlarıyla gündeme oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Bukele, "Biz, Türk insanının dünyayı fethettiğini biliyoruz, uzun bir süre boyunca... O ruh her bir Türk vatandaşının içinde mevcut. Bu ruh tekrar büyüyor. 20 yıl önceki Türkiye bugünkü Türkiye değil. Türkiye çok hızlı bir büyümeye imza attı" dedi. 

Başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından taraflar, 6 ayrı anlaşmaya imza attı. Bu anlaşmalardan en önemli olanı şüphesiz 'savunma işbirliği' anlaşması. Türkiye, daha önce pek çok ülkeyle bu konuda yapılan anlaşmaların ardından askeri teçhizat satışı gerçekleştirmişti. Türk savunma sanayii ürünlerini kullanan ülkelerin arasına şimdi El Salvador'un da eklenmesi bekleniyor. 

Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye demir attı Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye... Haberi Görüntüle

TUSAŞ'I ZİYARET EDECEK

El Salvador Cumhurbaşkanı Nayip Bukele, Türkiye'den ayrılmadan önce TUSAŞ'ı ziyaret edecek. Mini uydular, taarruz ve nakliye helikopterleri, hafif taarruz ve eğitim uçaklarının yanında silahlı insansız hava araçlarını da üreten TUSAŞ'ta Bukele'nin ilgisini çekecek pek çok ürün bulunuyor. 

Bukele, Türk ürünleri arasında en çok uydular ve SİHA'larla ilgilendiğinin işaretini verdi. "Belki El Salvador'un ilk uydusu bir Türk teknolojisi olacak. Göreceğimiz çok şey var. El Salvador gibi küçük bir ülke için çok büyük bir başlangıç" ifadelerini kullanan Bukele'nin, TUSAŞ'a mini uydu siparişi vermesine kesin gözüyle bakılıyor. 

Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların öğle yemeği oldu Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların... Haberi Görüntüle

ARJANTİN'E UYDU İHRAÇ ETMİŞTİ

TUSAŞ bir süre önce Arjantin'e haberleşme uydusu ihraç etme başarısı göstermiş ve Güney Amerika pazarına yüksek teknoloji ürünüyle giriş yapmıştı. Benzer bir hamlenin El Salvador'la da gerçekleşebileceğine yönelik beklentiler artmış durumda. Uydunun ardından Cumhurbaşkanı Bukele'nin TUSAŞ'tan SİHA istemesi durumunda Türk SİHA'ları ilk kez Amerika kıtasına girmiş olacak. Savunma sanayiinin kilit kurumlarından TUSAŞ, silahlı insansız hava aracı ANKA'yı Tunus ve Kazakistan'a ihraç etmişti. BAYKAR'ın meşhur Bayraktar TB2'si ise dünya genelinde 13'ten fazla ülke tarafından kullanılıyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading