Yandex Metrica

Türk savunma sanayisinden 2 yeni zırhlı araç: Eren 4x4 ve Hızır

Türk savunma sanayisinden 2 yeni zırhlı araç: Eren 4x4 ve Hızır

Türk savunma sanayisinin zırhlı araç yelpazesine eklediği 2 yeni zırhlı araç 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda ilk defa (IDEF 2021) sergilenecek.

Savunma

23.01.2024, 17:47

AA'nın haberine göre, 17-20 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan IDEF 2021'de oldukça yeni ürünler vitrinde olacak.

Türkiye savunma sanayisinin bünyesinde geliştirdiği zırhlı kara aracı üreticilerinden Katmerciler, merakla beklenen fuarda 2 yeni zırhlı aracı anıtacak.

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

İSMİNİ ŞEHİT EREN BÜLBÜL'DEN ALDI

Katmerciler'in ürettiği 4x4 Meskun Mahal Müdahale Aracı'na, eli kanlı terör örgütü PKK tarafından çocuk yaşta terör şehit edilen Eren Bülbül’ün adını verildi. Bu kararla,4 yıl önce bugün Trabzon'un Maçka ilçesinde terör örgütü PKK tarafından katledilen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün ismi terörle mücadelede görev alacak olan hem yerli hem de milli bir zırhlı araçta yaşatılacak.

Teröre karşı mücadelede başta şehir içi operasyonlarda güvenlik güçlerine yeni bir güç olması hedeflenen Eren 4x4, zırhlı muharebe aracı Hızır’a oranla daha küçük ölçekli bir tasarıma sahip.

Diğer taraftan Eren 4x4, düşük silüeti, dar ve kısa gövde yapısı, kısa dönüş yarıçapı ile meskun mahalde yüksek manevra ve performans sergileyecek yapıya sahip bulunuyor. Araç, yüksek karın altı mesafesi, üstün tırmanma ve yan eğim kabiliyetleri, yüksek yaklaşma ve uzaklaşma açılarıyla dikkati çekiyor.

Yüksek balistik korumaya sahip zırhlı araç, mayınlara ve el yapımı patlayıcılara karşı güçlü koruma sağlıyor.

Araç, şehir içi kullanımında olduğu kadar "off-road" koşullarında da kullanıcıya konfor ve kullanım kolaylığı sunuyor. Uzaktan kumandalı stabilize silah sistemiyle hareket halinde ve hareketli hedeflere atış yapabilen araçta, otomatik hedef takip sistemi bulunuyor.

İkinci el F-16'ların fiyatı ortaya çıktı: Bir çift Bayraktar TB2'ye eşit İkinci el F-16'ların fiyatı ortaya çıktı: Bir çift Bayraktar TB2'ye... Haberi Görüntüle

"ŞEHİTLERİMİZE VEFA BORCUMUZ VAR"

Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, Eren 4x4'ün isim seçimine yönelik, "Eren Bülbül, hepimizin yüreğini yakan, terörün gerçek yüzünün açığa çıkmasında ve Türkiye’nin terörle haklı mücadelesinde sembol haline gelmiş çok genç ve yiğit bir kardeşimizdi. Eren Bülbül ve onun şahsında terörle mücadelede şehit düşen her kardeşimize karşı bizlerin ve bu ülkenin vefa borcu var. Bu nedenle bir terör saldırısında hayatını kaybeden evladımız Eren'in adını, terörle etkin mücadelede güvenlik güçlerimizin elini çok güçlendireceğine inandığımız yeni zırhlı aracımızda yaşatmaya karar verdik. Eren Bülbül'ün şehit edildiği olayda bir önemli kaybımız daha vardı. Eren adı, Eren Bülbül'ü korumaya çalışırken şehit edilen kahraman askerimiz, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in anısına duyduğumuz saygının da bir ifadesi olsun istedik. Her iki şehidimizi ve onlar nezdinde tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz." ifadelerini kullandı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading