Yandex Metrica
SON DAKİKA
Türk füzelerini gören Yunan spiker: Patriot yetmez, Amerika'dan THAAD ve AEGIS alalım

Türk füzelerini gören Yunan spiker: Patriot yetmez, Amerika'dan THAAD ve AEGIS alalım

Türkiye'nin balistik füze teknolojisinde çok güçlü hale geldiğini kabul eden Yunan spiker Ionnis Theodoratos, ABD'den 1000 km menzilli radar ile Patriot'un yanında anti-balistik THAAD hava savunma sistemi de istedi.

Savunma

07.03.2024, 02:33

Türkiye'de halkın artık yakından tanıdığı Yunan spiker Ionnis Theodoratos, TAYFUN ve TRG-230 balistik füzelerini görünce yeni hava savunma sistemi telaşına düştü. Amerikan Patriot'ların Türk balistik mühimmatına karşı yeterli koruma sağlayamayacağını kaydeden Theodoratos, ABD'nin elindeki en gelişmiş sistemlerden biri olan THAAD'ın alınması gerektiğinden bahsetti. 

Son yanınında, mevcut Mısır yönetimiyle yaptıkları deniz anlaşmalarından bahseden ve bu ülkede Müslüman Kardeşler'in yeniden iktidara gelebileceği 'endişesini' dile getiren Yunan spiker, "Mısır'daki mevcut dostlarımıza yardım etmeliyiz ve tüm olasılıklara hazırlıklı olmalıyız" dedi. 

Libya'da da Türkiye destekli Trablus yönetimine karşı Bingazi merkezli darbeci Halife Hafter'in yanında olmaları gerektiğini yineleyen Theodoratos, "Jeopolitik düzeyde, ulusal çıkarlarımıza uygun olan herkes dostumuzdur. Libya'daki dostlarımıza da yardım etmeliyiz" ifadesini kullandı. 

KAAN'ı izleyen Taylandlıların Türkiye aşkı depreşti: Uzaklara gidin, sizi gururla... Haberi Görüntüle

GİRİT'TE S-300 DÖNEMİ SONA ERDİ

Ionnis Theodoratos

ABD'nin isteğiyle Girit'te bulunan S-300 hava savunma sisteminin Ukrayna'ya götürüleceğini hatırlatan Ionnis Theodoratos, bu konuda Amerikan çıkarlarıyla uyumlu mesajlar verdi.

"Size net bir şekilde ifade etmek istiyorum; Rus sistemlerinin ülkemize hizmet ettiği dönem sona ermiştir. TOR, OSA ve S-300 gibi sistemler değiştirilmelidir" diyen Yunan spiker, bu sistemlerin yerine ABD tarafından Patriot yerleştirileceğini fakat kendisinin Türk füzelerine karşı THAAD alımından yana olduğunu duyurdu. 

"Patriot hakkında çok şey söylendi ama ben kişisel olarak diğer şeylerin yanında anti-balistik THAAD'ları tercih ederim" diyen Yunan spiker, Amerika'nın Yunanistan'a bu yardımı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Savaşa damga vurdu! Yunan basınından Türk savunma sanayisine övgü: Türkiye... Haberi Görüntüle

TÜRK BALİSTİK FÜZELERİ ÇOK GÜÇLÜ

Yunan spiker bir de itirafta bulundu: "Türk balistik füzelerinin varlığı artık hem nicelik hem de nitelik olarak çok güçlü olduğu için artık yüksek bir öncelik haline geldi. Bununla bir şekilde başa çıkmamız gerekiyor."

"Bir de Girit'in savunulması sorunu var. Bildiğiniz gibi neo-Osmanlı Türkiye'sinin temel jeostratejik hedeflerinden biri Girit'tir... Girit'i kaybettikleri için pişmanlık duyuyorlar. Bu adanın SİHA'lara ihtiyacı var. Ayrıca ufkun ötesini görebilecek bir radara sahip olması gerekiyor. Tıpkı Amerikalıların diğer ülkelere koydukları gibi bir AEGIS Ashore'a (1000 km menzilli radar) sahip olabilir. Bu şekilde Türkiye'ye karşı anti-balistik savunmanın kalesi olabilir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Menzili 1000 kilometre olacak" dediği TAYFUN füzesi bölgede çok geniş bir alanı kapsayan potansiyele sahip.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading