TÜBİTAK SAGE'nin KUZGUN füzeleri Yunanlıları telaşlandırdı
TÜBİTAK SAGE'nin geliştirdiği yaklaşık 200 kilometre menzilli akıllı füze 'KUZGUN', Yunanlıları korkutmaya yetti.

Türk savunma sanayiini ilgiyle takip eden Yunanlıların yaşadığı korkuya bir yenisi daha eklendi. Konu bu kez KUZGUN füzeleri.
TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen ve yaklaşık 200 kilometre menzilde değişik harp başlıklarına sahip akıllı mühimmat ailesi KUZGUN, Yunan medyasında endişe dolu ifadelerle anılıyor.
Yunan haber portalı 'defence-point'te yayınlanan analizde KUZGUN füzeleri, 'Yunan filosunu tehdit eden Türk mühimmatı' başlığıyla anlatıldı.
Türkiye'nin son yıllarda yerli ve milli imkanlarla pek çok ürün geliştirdiğine işaret edilen haberde ATMACA füzesinin ardından şimdi de KUZGUN füzelerinin Yunan donanması için gerçek bir tehdit olduğundan bahsedildi.
Makalede KUZGUN'a yönelik endişeli ifadeler şöyle yer buldu: "Türk mühendisler, bugüne kadar birçok bombadan elde ettikleri tecrübeyle modüler bir mühimmat daha tasarladı. Sensör ve görev bilgisayarı olan, patlayıcı harp başlığı ve katlanabilir kanatları bulunan füze ailesi KUZGUN. 'Turbojet motorlu' (TJM), 'serbest süzülen' (SS) ve 'katı yakıt roket motorlu' (KY) gibi türleri var."
"KUZGUN füzeleri uçaklar tarafından atıldıktan sonra 180 km mesafedeki hedefin başarıyla vurulmasını sağlıyor. 100 kilogram ağırlıktaki füzenin savaş başlığı 30-60 kg arasında. Farklı sensörler entegre edilebilen bu füze, yüksek patlayıcı, termobarik, delici ve genel maksat savaş başlıkları kullanabiliyor. Türkler KUZGUN'un MMU ve F-16 dışında HÜRKUŞ, AKINCI, AKSUNGUR ve ANKA gibi platformlarda da kullanılabileceğini söylüyor."
"Türkler bir de Minyatür Bomba (MB) adını verdikleri bir mühimmat geliştirdi. 135 kilogram ağırlığında, 1,8 metre uzunluğundaki bu füze 40 bin feet yükseklikten bırakıldıktan sonra 100 km mesafedeki bir hedefi 15 metre yanılma payıyla imha edebiliyor. Füze, bir metre kalınlığında güçlendirilmiş betonu delebilecek güce sahip."