Yandex Metrica

TSK Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı tatbikatına hazırlanıyor!

TSK Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı tatbikatına hazırlanıyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı 'Kış Tatbikatı'na hazırlanıyor. Kars'ta yapılan tatbikatta 17 ülkeden katılımcı yer alıyor. Tatbikatın Seçkin Gözelmci Günü'nün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi tarafından da takip edilmesi planlanıyor.

Savunma

23.01.2024, 20:21

Türk Silahlı Kuvvetleri bu yıl planlanan Kış Tatbikatı'nı Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapıyor.

Aralarında Almanya, Azernbaycan, İngiltere'nin de bulunduğu 17 ülkeden katılımcının yer aldığı tatbikat, milli ve yabancı unsurların katılımı ile Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı 'Kış Tatbikatı' olma özelliğine sahip.

Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro! Türkiye tetikte bekliyor Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro!... Haberi Görüntüle

HARP SİLAH VE ARAÇLARIN PERFORMANSLARI DENENİYOR

Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'nün Milli Savunma Bakanı Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesinin de takip etmesi planlanıyor.

Müşterek harekatın icrası konusunda iş birliği ve koordinasyonun sağlanması, harp silah ve araçlarının performansları ile birliklerin şiddetli soğuklarda atış dahil muharebe imkan ve kabiliyetlerinin denenmesi, kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, ikmal ve bakım faaliyetlerinde eğitim seviyesinin geliştirilmesi ile komuta kontrol sistemlerinin işletilmesinin sağlanması tatbikatın amaçları arasında yer alıyor.

Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Gökyüzünü boyuyoruz! HÜRKUŞ çocuklar ile buluştu ortaya harika görüntüler çıktı Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA ASKERİ EKİP VE TEÇHİZAT YER ALIYOR

Taarruz, hava hücum harekatı, havadan atma harekatı, hava ulaştırma ve lojistik destek faaliyetlerinin yerine getirileceği tatbikatta, tank bölükleri, topçu bataryaları, havan takımlarının yanı sıra keskin nişancı timleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, komandolar ve helikopterler görev alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading