Yandex Metrica

Tek bir İHA uçuramayan Almanların büyük cehaleti: Kamikaze Kargu'nun nasıl çalıştığını bilmiyorlar

Tek bir İHA uçuramayan Almanların büyük cehaleti: Kamikaze Kargu'nun nasıl çalıştığını bilmiyorlar

Türk SİHA'larının Libya'daki başarısını hazmedemeyen Almanlar, yapay zeka destekli kamikaze drone'ların kendi başlarına operasyon yürüttüğünü iddia ederek bunun 'savaş suçu' olduğunu ileri sürüyor. Alman basını bu tip haberlerle büyük bir cehaleti açığa vuruyor.

Savunma

28.02.2024, 16:45

Sahip olduğu tek İHA'yı uçurmayı beceremeyince müzeye kaldırmak zorunda kalan Almanya, Türk teknolojisi karşısında gerçek bir hazımsızlık yaşıyor. Handelsblatt isimli Alman yayın organı, Karabağ, Suriye ve Libya'da savaşın seyrini değiştiren Türk SİHA'larının yasaklanması gerektiğini savunan bir haber yayınladı. 

Ozan Demircan ve Thomas Jahn imzasıyla servis edilen haberde, Libya'da Türkiye destekli meşrû Trablus hükümetinin darbeci Hafter güçlerine karşı elde ettiği zafere atıf yapıldı ve o cephede STM firması üretimi kamikaze drone Kargu'ların olağanüstü etkinliği hatırlatıldı. 

Uzun menzilli alev silahının ilk prototipi üretildi: 'Ejderha' oksijensiz bırakıyor Uzun menzilli alev silahının ilk prototipi üretildi: 'Ejderha' oksijensiz bırakıyor Haberi Görüntüle

'SAVAŞ SUÇU' YAFTASINA HAZIRLIK

Kamikaze Kargu'ların hedefini yapay zeka algoritması sayesinde tespit ve imha ettiğini savunan Alman gazetesi, bu teknolojinin 'savaş suçu' olabileceğini imâ ederek sözde 'insan hakları' kisvesine bürünüp "Türk SİHA'ları yasaklanmalıdır" dedi. Türkiye'nin cephede kullandığı robot teknolojisi konusunda büyük bir cehalet yaşayan Alman basını, Kargu'ların 'operatör kontrolü olmaksızın' düşmanı imha ettiği ileri sürdü.

"Libya'nın Akdeniz kıyısında dünyanın neredeyse pek dikkatini çekmeyen tarihî bir savaş yaşandı. Birçok yüksek teknolojili silah kullanıldı ve Hafter/LNA, savaşı kaybetti. Askerleri kaçtı fakat onları korkunç bir kader bekliyordu: Türk üretimi Kargu-2" şeklinde ifadelerin kullanıldığı haberi yazanlar, Libya cephesinde Kargu drone'larının Türk askeri tarafından saniye saniye kontrol edildiği gerçeğini (bilerek ya da bilmeyerek) gizledi. 

KAAN'a TULGAR geliyor! F-35'teki muadilinin değeri dudak uçuklattı KAAN'a TULGAR geliyor! F-35'teki muadilinin değeri dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

SON KARARI OPERATÖR VERİYOR

Operatör tarafından hedef bölgeye gönderilen ve düşman hattına otonom halde ulaşan Kargu'lar, sisteme önceden girilmiş bazı özellikleri kullanarak (yüz tanıma, araç teşhis) hedef tanımı yaptıktan sonra imha görevi için operatör onayı istiyor. Bu detayı atlayan Alman basını, Kargu'ların hedef imhası için kendi kendine karar verdiğini iddia ediyor. Oysa bu iddia yetkililer tarafından daha önce yalanlanmıştı. 

Kargu'da bulunan otonom halde ilerleme ve hedef tespit mekanizması ABD ve İsrail yapımı drone'larda da bulunuyor. Ancak Batı medyasının bu teknolojiye ABD ve İsrail'in de sahip olduğu gerçeğini perdeleyip ısrarla Türk SİHA'larını hedefe koyması dikkat çekiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading