Yandex Metrica

TB3 Bayraktar ABD gündeminde

TB3 Bayraktar ABD gündeminde

Türkiye'nin ürettiği insansız hava araçları dünya gündeminden düşmüyor. Geliştirme çalışmaları devam eden TB3 Bayraktar, ABD'nin önemli savunma sitelerinden birinde ele alındı.

Savunma

23.01.2024, 17:46

ABD'nin önemli savunma haberleri sitesi "defense news", geliştirme çalışmaları devam eden TB3'ün devreye girmesi ile birlikte Türkiye'nin önemli bir caydırıcı güce sahip olacağını söyledi.

Haberin başlığında Türkiye'nin denizde savaş uçağı filosu oluşturduğu vurgusu yapıldı.

ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine Türkiye'yi suçladılar ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine... Haberi Görüntüle

“TB3 BU ALANDAKİ ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK”

TB3'lerin Türkiye'nin önemli savaş gemisi projelerinden biri olan TCG Anadolu ile beraber görev yapacağı da haberde yer alan önemli başlıklardan biri oldu.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın "TB3 bu alandaki önemli bir boşluğu dolduracak" sözüne de vurgu yapan haber sitesi, TB3'ün 2022 yılında gökyüzüyle buluşacağını ifade etti.

Haberin detayında TB3'lerin kanatlarının katlanabileceği ve gemide 30 ila 50 SİHA'nın konuşlanabileceği, bin 450 kilogram ağırlığa araçların ve maksimum uçuş süresinin 24 saat olacağı belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading