Yandex Metrica

TB2 üretiminde çılgın rakam! Haluk Bayraktar, SİHA'larda yıllık kapasiteyi açıkladı

TB2 üretiminde çılgın rakam! Haluk Bayraktar, SİHA'larda yıllık kapasiteyi açıkladı

Bayraktar TB2'ye dünyanın yoğun ilgisi Baykar'daki üretim hattını 3 yıl boyunca rezerve duruma getirdi. Yani yeni bir müşteriye ürün teslimi için ancak 3 yıl sonrasına tarih veriliyor. Haluk Bayraktar, TB2'lerde yıllık üretim kapasitesini de açıkladı.

Savunma

14.03.2024, 06:34

Dünyanın en çok tercih edilen silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2, Haluk ve Selçuk Bayraktar kardeşlerin sahibi olduğu Baykar şirketine yoğun mesai yaşatıyor. Siparişleri yetiştirmek için adeta üretim seferberliğine geçildi. 

2021 yılında 664 milyon dolarlık SİHA ihracatıyla dikkatleri bir kez daha üzerine çeken ve ihracat kapasitesi bakımından TUSAŞ'ı geride bırakan Baykar şu an ayda 20 adet TB2'yi üretecek seviyeye erişti. 

Haluk Bayraktar

Ukrayna merkezli Back And Alive Vakfı'nın yayınına katılarak soruları cevaplayan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, başlangıç aşamasında ayda sadece 1 adet üretilen TB2 SİHA'ların şimdi ayda 20 adet imâl edilir hale geldiğini söyledi. 

6 SİHA'dan oluşan 1 filonun her 10 günde bir hazır edildiğini duyuran Bayraktar, aylık üretim kapasitesinin 20'ye ulaştığını ancak bunun yeterli olmadığını kaydetti. Önümüzdeki yıl daha fazla TB2 üretmek istediklerini söyleyen Bayraktar, "Çok daha büyük miktarlarda Bayraktar TB2 SİHA üretmek istiyoruz. Bu amaçla şimdi bu konuda gerekli yatırımları yapıyoruz" diye konuştu. 

TUSAŞ ikinci KAAN'ı yaptı: Testleri hızlandıracak uçuş için geri sayım başladı TUSAŞ ikinci KAAN'ı yaptı: Testleri hızlandıracak uçuş için geri sayım... Haberi Görüntüle

YILDA KAÇ ADET BAYRAKTAR TB2 ÜRETİLİYOR?

Haluk Bayraktar'ın verdiği bilgiler, Baykar tesislerinde yılda 240 adet TB2'nin imâl edilir hale geldiğini ortaya koyuyor. Kapasiteyi artırmaya yönelik yeni yatırımlar tamamlandığında bu sayının çok daha fazlasına ulaşılması hedefleniyor. 

Bayraktar TB2 için sözleşme imzalanan ülke sayısı 22. AKINCI TİHA'yı ise 4 ülke satın almış durumda. Haluk Bayraktar ayrıca, siparişlerin yoğunluğunu ortaya koyan şu ifadeleri kullandı: "Bayraktar TB2 ve AKINCI'ya çok talep var. Bu yüzden şirketimizin önümüzdeki yaklaşık 3 yılının üretim programı dolmuş durumda."

Yani bir ülkenin Baykar'dan yeni bir siparişte bulunması halinde ürünü teslim etmek için 3 yıl sonraya tarih veriliyor. Bu durum, SİHA üretiminde kapasite artırımının aciliyetini ortaya koyuyor. 

Şirket, İstanbul-Esenyurt'ta yeni tesisin yapımına 2019 yılında 600 milyon liralık yatırımla başlamıştı. Fabrikanın yapım süreci devam ediyor. 

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Haberi Görüntüle

TÜRK SAVUNMA SANAYİİ ÜRÜNLERİ PATLAMA YAPTI

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading