Yandex Metrica
SON DAKİKA

Tayfun füzesinin Pontus sırrı: 561 neye işaret ediyor? Yunan'ın uykuları kaçacak...

ROKETSAN imzalı balistik füze Tayfun, Yunanlıların uykularını kaçırdı. Günlerdir Tayfun'la yatıp Tayfun'la kalkan Yunanistan'ın bugünden sonra daha da telaşlanması bekleniyor. Çünkü Türk devleti, vurulacak hedefi 561 kilometre uzağa yerleştirerek derin bir mesaj verdi.

Savunma

07.02.2024, 20:59

18 Ekim sabahı Rize-Artvin Havalimanı'ndan ateşlenen Tayfun balistik füzesi Yunanistan'da gündemi değiştirdi. Atina basını 3 gündür adeta Tayfun'la yatıp Tayfun'la kalkıyor. ROKETSAN yapımı füze, haber bültenlerinin de yegane konusu haline geldi. 

Türkiye'nin elindeki balistik kapasitenin nerelere ulaştığını merak eden Yunanlılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2012 yılında savunma sanayiine '2 bin 500 kilometre' hedefi koyduğuna dikkat çekerek Ankara'nın elinde Tayfun'dan çok daha uzun menzile sahip füzeler bulunduğunu düşünüyor. 

Yunan topraklarında her noktanın istenildiği zaman vurulabilir olması yayılmacı Rumları yeterince panikletti. Adalar Denizi'nde karasularını 12 mile çıkarıp Türk donanmasını kilitlemeyi amaçlayan Yunanlılar, Tayfun füzesinin testinde hangi mesajın verildiğini öğrendikleri zaman derin bir varoluş kaygısına düşebilir.

Zira 18 Ekim sabahı gerçekleşen balistik denemede Türk devleti, özenle seçilmiş '561' sayısıyla çok önemli bir meydan okumaya imza attı. O mesaja göre Yunan devleti tarihten silinebilir, çünkü bir zamanlar Pontus Rum Devleti'nin akıbeti tam olarak bu oldu.

Hindistan'ın kâbusu gerçek oldu: Maldivler lideri Türk SİHA'larıyla poz verdi Haberi Görüntüle

561 YIL ÖNCE NE OLDU?

"Aslında çok daha fazla menzile sahipken Tayfun füzesinin vuracağı hedef niçin 561 kilometre uzağa yerleştirildi?" sorusunun cevabı kritik bir mesaja işaret ediyor. İstanbul'u fethederek çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmed, 1461 yılında Trabzon'a girmiş ve Pontus Rum Devleti'ne son vermişti. 1204 yılında IV. Haçlı Seferi'ndeki Latin istilası sırasında İstanbul'dan kaçan Rumların kurduğu devlet böylece 257 yıl sonra tarihe gömülmüş oldu. 

Tayfun füzesi 2022 yılında ateşlendi. Bundan tam 561 yıl önce Rize-Artvin bölgesiyle Sinop arasında hüküm sürmüş Rum devleti Türkler tarafından yıkılmıştı.

Rize-Artvin Havalimanı'ndan ateşlenen balistik füzenin rotası tam da bir zamanlar Pontus egemenliğindeki toprakları izleyerek Sinop açıklarında son buldu. Hedef ise tam olarak 561 kilometre uzağa yerleştirildi. Karadeniz'deki Pontus devletine Türklerin son verdiği mesajı Yunanistan'a ince bir mesajla böyle anlatıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading