Yandex Metrica

Sünger Bob yeni S-400 haberlerini görünce kafasını çıkardı: Endişeliyim!

Sünger Bob yeni S-400 haberlerini görünce kafasını çıkardı: Endişeliyim!

ABD Kongresi'ndeki Türkiye düşmanı lobilerin sözcüsü konumundaki Bob Menendez, ikinci parti S-400 alımına ilişkin haberleri görünce yine Ankara'ya akıl vermeye kalkıştı.

Savunma

23.01.2024, 19:41

ABD Kongresi'ndeki Ermeni lobisinin sözcülerinden Bob Robert Menendez'in Türkiye endişesi bitmiyor.

Türkiye tarafından parası ödenmiş F-35'leri Yunan ordusuna verme önerisiyle hatırlanan ve Ankara'ya yönelik Washington merkezli her yaptırım girişiminin içerisinde bulunan Senatör Menendez, Rusya'dan ikinci parti S-400 alımı konusundaki haberler sonrası yine çılgına döndü. 

Rus haber ajansı TASS'ın "İkinci parti S-400 için anlaşma imzalandı" şeklindeki iddiası Savunma Sanayii Başkanlığı'nın "Süreç ilk gün yapılan anlaşmaya göre devam ediyor" şeklinde tashih edilmesine rağmen Menendez, gelişmelerden 'derinden endişe duyduğunu' belirtti. 

Türkiye'nin ABD'den talep ettiği F-16'ların nerede uçup nerede uçmayacağını da dikte etmek isteyen Menendez, ikinci parti S-400 hava savunma sistemi konusuna da burnunu sokmaktan geri durmadı. 

Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı: Fırtına öncesi son hamle Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı:... Haberi Görüntüle

YIĞINAK YAPILAN DEDEAĞAÇ'I ZİYARET ETTİ

Amerikan ordusunun Yunanistan-Türkiye sınırında yığınak yaptığı Dedeağaç'ı ziyaret eden Menendez, "Türkiye'nin Rus savunma sektörüyle bağlarının herhangi bir şekilde genişletilmesi, NATO ve Avrupa'daki müttefiklerimizin ve ortaklarımızın güvenliğini daha tehlikeye atacak ciddi bir hata olacaktır" şeklinde açıklama yaptı. 

Menendez açıklamasında S-400'ün bir 'savunma sistemi' olduğu ve sadece Türkiye'ye saldırmak isteyenleri tedirgin etmesi gerektiği gerçeğini yine es geçti. Bir süre önce Türk SİHA'larının araştırılması ve engellenmesi için yasa teklifi sunan Menendez, 'arzu ettiği seviyede bir NATO müttefiki olmayan' Türkiye'nin Kıbrıs'tan da çekilmesi gerektiğini ileri sürmüştü. 

ABD ordusunun binlerce zırhlı araç ve taarruz helikopteri konuşlandırdığı Dedeağaç'ta çarşamba günü Yunanistan Büyükelçisi George Tsounis ile birlikte temaslarda bulunan Menendez, Yunan parlamenterler tarafından büyük bir özenle ağırlandı. Dedeağaç'ı turlayan Menendez daha sonra eşiyle birlikte İspeçe adasına gitti. Daha sonra başkente geçen Menendez'e, Atina Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından 'fahri doktora' unvanı verildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading