Yandex Metrica

SSB'den ilgi çeken paylaşım! Yerli malı görselinde neler var?

SSB'den ilgi çeken paylaşım! Yerli malı görselinde neler var?

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası için paylaştığı görsel Türkiye'nin geldiği seviyeyi de gözler önüne serdi.

Savunma

23.01.2024, 18:27

Türkiye Yerli Malı Haftası'nı kutluyor. 12-18 Aralık tarihleri arasında 1946'dan beri yürürlükte olan uygulama, başta öğrenciler olmak üzere vatandaşların 'yerli tüketim', 'tutumlu olma' ve 'yatırım yapma' konularında bilinçlendirilmesini amaçlıyor. 

Daha 10-15 yıl öncesine kadar okullarda öğrencilerin zeytin, incir, ceviz gibi tarım ürünleriyle kutladığı Yerli Malı Haftası, gelişen teknolojiyle birlikte bambaşka bir hal aldı. Şimdi okullarda panoları yerli ve milli silah sistemleri süslüyor. 

2002'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını yerli imkanlarla karşılama oranı yüzde 20 düzeyindeyken 2021'e gelindiğinde bu oran yüzde 80'e dayandı. 

Savunma sanayiinde büyük başarılara imza atan pek çok şirket, savaş ürünlerinin farklı dallarında adeta birbirleriyle yarışıyor. Dünyanın en büyük savunma şirketleri arasında Türkiye tam 7 şirketle temsil ediliyor. 

Hâl böyle olunca Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) Yerli Malı Haftası kutlaması da milli teknolojiyle imâl edilen eserlere ilişkin oldu. 

SSB'nin sosyal medya hesabından paylaştığı kutlama görselinde Türk mühendislerce tasarlanıp üretilen araçlara yer verildi. 

Patriot füzesini artık robotlar yapıyor: Yıllık üretim miktarı görülmemiş düzeyde arttı Patriot füzesini artık robotlar yapıyor: Yıllık üretim miktarı görülmemiş düzeyde... Haberi Görüntüle

O GÖRSELDE NELER VAR?

"12-18 Aralık Yerli Malı Haftası Kutlu Olsun" mesajıyla hazırlanan görselde TUSAŞ tarafından yerli motorla üretilen GÖKBEY helikopteri, 'savaş uçağı' alanında cumhuriyet tarihinde ilk kez ihracat başarısına imza atan HÜRKUŞ, Baykar şirketinin son ürünü taarruzi insansız hava aracı AKINCI, 2023 yılında hangardan çıkması planlanan 5. nesil harp jeti Milli Muharip Uçak ve yerli imkanlarla üretilerek başka ülkelere de satılan taarruz helikopteri ATAK yer aldı. 

Bu hava araçlarının yanısıra kutlama görselinde kara araçlarına da yer verildi. BMC şirketi tarafından üretilen zırhlı personel taşıyıcı KİRPİ, zırhlı personel taşıyıcı ve muharebe aracı VURAN, HAVELSAN'ın geliştirdiği insansız kara aracı (İKA) BARKAN, BMC'nin seri üretim aşamasında olduğu ana muharebe tankı ALTAY, FNSS firmasınca üretilen 6x6 personel taşıyıcı PARS ve NUROL şirketi eseri EJDER YALÇIN, SSB'nin görselinde yer buldu. 

Kara araçlarının arka tarafındaki füze sistemleri de dikkat çekti. Bunların, farklı menzil ve boyutlarda karadan karaya füze fırlatıcıları olan SAKARYA, KASIRGA ve BORA olması dikkat çekti. 

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

OKUL PANOSUNDA YERLİ ÜRÜNLER 

Savunma Sanayii Başkanlığının bu paylaşımının altına yorum yapan bir öğretmen, kendi okulunun panosuna astığı görselleri paylaştı. Milli imkanlarla üretilmiş teknoloji ürünlerinin fotoğrafı ve kısa açıklamalarını panoya yapıştırdığı görülen öğretmenin paylaşımı büyük beğeni topladı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading