Yandex Metrica

Son dakika: SİHA'lara bir talep de o ülkeden geldi!

Son dakika: SİHA'lara bir talep de o ülkeden geldi!

İsrail, Çin ve İran'dan aldığı SİHA'lardan umduğunu bulamayan Etiyopya, Türk üretimi TB-2 yada Anka-S İHA'ların tedarik edilmesiyle ilgileniyor.

Savunma

23.01.2024, 17:52

Afrika'nın en etkin ve en güçlü hava filosuna sahip olduğu kabul edilen Etiyopya, İsrail, Çin ve İrandan tedarik ettiği İHA ve SİHA'lardan umduğunu bulamayarak rotayı Türkiye'ye çevirdi.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Tigray bölgesindeki gelişmeleri ve son durumu ele aldıklarını ifade etti.

Öte yandan bu görüşmenin üzerinden çok geçmeden sürpriz bir haber ortaya atıldı. Sosyal medyada yer alan habere göre, Etiyopya kaynakları, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali’nin Türkiye ziyaretiyle beraber Tigray güçlerinin hızlı ilerleyişine karşı Etiyopya Federal Ordusu hizmetine Bayraktar TB-2 S/İHA verileceğini ifade ediyor.

Etiyopya Başbakanı Ahmed’in ziyaretinden hemen sonra Tekirdağ Çorlu Havalimanı’ndan Etiyopya başkenti Addis Ababa’ya kargo uçağıyla bir uçuş gerçekleştirildi.

Bilindiği üzere Tekirdağ Çorlu Havalimanı, Baykar Grubu tarafından S/İHA’lar için test merkezi olarak kullanılıyor.

ASELSAN Rus ordusuna şov yaptı: Böyle bir aracınız olsaydı her şey bambaşka olurdu ASELSAN Rus ordusuna şov yaptı: Böyle bir aracınız olsaydı her... Haberi Görüntüle

ETİYOPYA'NUN İHA FİLOSU

iran yapımı Mohajer-6'yı  envanterine alan Etiyopya, bu İHA'ların devam eden savaşın kaderini değiştireceğine insanda da beklediği verimi alamadı.

İsrail yapımı Taktik İHA Eerostar'ların hizmetleri saklı tutuldu.

Yine İsrail yapımı Wander-B, Etiyopya'nın İHA filosuna eklenen ilk modellerdi. Bu nedenle artık miadını doldurduğu biliniyor.

En son Semara havalimanında görüntülenen İHA'ların Çin üretimi Hawk II olduğu düşünülüyor.

çin iha

Etiyopya VTOL Tipi İHA'ları yerli üretim olarak sunsa da Etiyopya envanterine giren bu İHA'ların Çin üretimi olduğu biliniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading