Yandex Metrica

Silahlı GÖKBEY sürprizi çok yakında! TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil açıkladı

Motoru da dahil Türkiye'nin yüzde 100 yerli ilk helikopteri olan GÖKBEY, bu yıl Jandarma'ya, sonrasında Sağlık Bakanlığı'na teslim edilecek. TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, milli helikopterin silahlı versiyonu konusunda yakında bir sürpriz yapacaklarını açıkladı.

Savunma

23.04.2024, 23:50

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, İngiltere'deki Farnborough Airshow'da HaberTürk'ten Güntay Şimşek'e açıklamalarda bulundu.

Milli Muharip Uçak'ın ilk prototiplerinde hangi motoru taşıyacağı konusundan ATAK helikopterine, GÖKBEY'in sonraki versiyonlarından SİHA ihracatında gelinen noktaya kadar bir dizi başlıkta güncel bilgileri paylaşan Kotil, şunları söyledi: 

Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro! Türkiye tetikte bekliyor Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro!... Haberi Görüntüle

MMU 2028'DE MİLLİ MOTORLA UÇACAK

Milli Muharip Uçak 2028 yılında hazır biçimde teslim edilecek. Teslimi yapılacak ilk 2 uçak F-16 motorunu taşıyacak. Sermayesinin yüzde 100'ü bize ait olan bir şirketimiz var: TRMotor. Bu şirket 4 yıldır MMU motoru üzerinde çalışıyor. Savunma Sanayii Başkanlığımız MMU motoru konusunda hangi şirketle sözleşme imzalarsa yola o şekilde devam edilecek ancak 2028 yılında F-16 motoru takılı olan 2 adet MMU dışında 2 uçak daha üretmiş olacağız. O uçakta milli motorumuz kullanılacak.

Hindistan, Ermenistan ve Yunanistan'a yakınlaşıyor: Türk denizcilik şirketine yaptırım Hindistan, Ermenistan ve Yunanistan'a yakınlaşıyor: Türk denizcilik şirketine yaptırım Haberi Görüntüle

GÖKBEY NE ZAMAN ENVANTERE GİRECEK?

GÖKBEY helikopteri yıl sonuna kadar Jandarma Genel Komutanlığı envanterine girecek. Ardından 2023 başında Sağlık Bakanlığı'na ambulans hizmetleri için verilecek. GÖKBEY'in üzerindeki motor LHTECH motoru. Elimizde LHTECH motorları mevcut. Ancak TEI GÖKBEY için motor yaptı. TEI motoruyla birlikte GÖKBEY tamamıyla, yüzde 100 yerlidir. GÖKBEY'in diğer versiyonları gelecek. Silahlı versiyonu gelecek, yakında bir sürpriz yapacağız. 

Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini ateşledi Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini... Haberi Görüntüle

HÜRJET'İN İLK UÇUŞU HANGİ TARİHTE?

HÜRKUŞ uçağımızı Nijer'e ve Çad'a teslim edeceğiz. HÜRJET ise uçmak için gün sayıyor. 18 Mart 2023 günü uçacak inşallah. HÜRJET, küçük F-16 aslında. Onun arkasından ise Milli Muharip Uçak geliyor. Aslında arkasından diyorum ama yanyana yürüyorlar. Biri uçacak, öbürü ilkinden 2 sene sonra uçacak. HÜRKUŞ, HÜRJET ve MMU çok kısa zamanda arka arkaya yapıldığı için hem ekip hem de pilotlarda ciddi bir deneyim oluşturdu. 

Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi: İstikamet Suriye! Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi:... Haberi Görüntüle

ANKA SİHA BAŞKA ÜLKELERE DE SATILDI

TUSAŞ olarak basamakları hızlı tırmanıyoruz. Bir proje bitince diğerine başlıyoruz. İnsansız hava araçlarımıza talep patlaması var. ANKA'lar Tunus'ta uçuyor, Kazakistan'da uçuyor, birçok yerde de olacak. (SİHA'larda) Yeni modeller var ama onları bitirip hazır edince kamuoyuna duyurmak istiyoruz. 

Savunma-havacılık ihracatında son bir yılda yüzde 42 oranında artış var. Bu bir devrimdir. Türkiye'ye şu anda talep çok yüksek. Biz de şirket olarak talepleri karşılamaya çalışıyoruz.

İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli atış... İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli... Haberi Görüntüle

TALEPLERİ KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Bir taraftan özgün ürün çıkarıyoruz bir taraftan olanların da serisini, sayısını artırıyoruz. Ama daha çok üretmemiz gerekiyor. Buna gayret ediyoruz, çünkü müşteri bekliyor, satıyoruz. Bazı pazarlıklar oluyor, devletlerin büyükleriyle. Yurtdışında devlet büyükleri bizimle zaman pazarlığı yapıyor. 

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil

18 Mart 2023'ü kendimize hedef koyduk ama asıl sonraki dönem, önümüzdeki 5 yıl, çok canavar bir dönem olacak. Savunma sanayiinde dünyada kimi konuşuyorsanız bizi de konuşacaksınız. Projelerin ihracat anlamında sonuçlarını alması için asıl tarih 2027'dir. 'Tamamdır bu iş' dediğimiz yıl o yıl olacak inşallah. 

KAAN'a TULGAR geliyor! F-35'teki muadilinin değeri dudak uçuklattı KAAN'a TULGAR geliyor! F-35'teki muadilinin değeri dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

BU HEYECAN TÜRK DEVLETLERİNE YAYILIYOR

Azerbaycan'da TEKNOFEST oldu, hepimiz oradaydık. Türkiye'deki heyecanı ben Azerbaycan sokaklarında gördüm. Bu heyecan inşallah diğer Türk ülkelerine gider. Muazzam bir ateş yanmış durumda. Pozitif bir alev. Aslında büyük bir devrim gerçekleşiyor. Bir ülkenin askeri ateşesini gezdiriyordum; 'yahu bunu biz de yapabiliriz' dedi, teknolojik bakımdan uzak bir noktada bulunmalarına rağmen. Doğrudur, yapabilir. Yeter ki inansın ve bir hedefi olsun. Tabii ki devlet de politika olarak desteklesin. Yine söylüyorum; devletin desteği olmadan savunma sanayii olmaz.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading