Yandex Metrica

Silahlı drone Songar'a talep yağıyor: Şimdiden 5 ülkeye satıldı bile

Silahlı drone Songar'a talep yağıyor: Şimdiden 5 ülkeye satıldı bile

Savunma sanayiinin en özgün projelerinden 'silahlı drone' Songar, daha şimdiden 2 ülkeye ihraç edildi, 3 ülkeyle de sözleşme imzalanıyor.

Savunma

22.02.2024, 14:23

Türkiye'nin ilk silahlı drone sistemi Songar, ihracata yönelik adımlarını hızlandırdı. İstanbul Fuar Merkezi'ndeki SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Hibrit Fuarı'nda ürünlerini sergileyen Asisguard şirketi, ilgi çekici özgün projesi Songar'ın elde ettiği başarıyla gurur duyuyor. 

Songar'ı Türkiye'de 4 farklı kuvvete teslim ettiklerini ve araçların kullanımda olduğunu bildiren Asisguard Genel Müdürü Mustafa Barış Düzgün, platforma yeni silah yükleri eklemekte olduklarını dile getirdi. 

"5,56 milimetre silahın yanında 40 milimetrelik bomba atar faydalı yükümüz de kullanılmakta, güvenlik güçlerimizin hizmete sunmuş bulunmaktayız. Hedefimiz birden fazla drone satmak yerine tek drone ile farklı faydalı yükleri kullanım konseptine göre güvenlik güçlerine kazandırmak istiyoruz. Bunun ikinci adımı bomba atar idi. Şu anda bir kuvvetimizde bomba atarımız kullanılıyor" diyen Düzgün, Songar'ın yakında toplumsal olaylara müdahale amacıyla sis bombası atmak için de kullanılacağını kaydetti. 

Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı: Fırtına öncesi son hamle Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı:... Haberi Görüntüle

LAZER SİLAHLI DRONE

Emniyet Genel Müdürlüğünün 'Eren' ismini verdiği ve TÜBİTAK BİLGEM, HAVELSAN ve Asisguard arasında fuarda protokol imzalanarak taçlandırılacak yüksek güç lazer sisteminin Songar’a entegrasyonu çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Düzgün, "Bunun yanında da pek yakında ama çalışmalarımızın hızla devam ettiği bir füze opsiyonumuz da görünmekte" ifadelerini kullandı.

Songar'ın 2 ülkeye ihraç edildiğini, şirketin 3 ülkeyle de satış için imza aşamasında olduğunu dile getiren Asisguard yetkilisi, "Aslında çok fazla talep var, çok fazla fiyat teklifi verdiğimiz ülke var. İkisi başarıya ulaşmış üçü ise başarıya çok az kalmış Songar satışlarımız bulunmakta" diye konuştu.

Düzgün, ihraç edilecek Songar'ın ilk aşamada 5,56 milimetre otomatik makineli tüfekle donatılacağını, ilerleyen dönemde de farklı faydalı yükleri de ihraç etmeyi hedeflediklerini kaydetti. İSTANBUL

TUSAŞ ikinci KAAN'ı yaptı: Testleri hızlandıracak uçuş için geri sayım başladı TUSAŞ ikinci KAAN'ı yaptı: Testleri hızlandıracak uçuş için geri sayım... Haberi Görüntüle


F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir Haberi Görüntüle

UÇAN TÜFEK TERÖRİST AVINDA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading