Yandex Metrica
SON DAKİKA

Silah üssü Kırıkkale: ROKETSAN 9 bin 500 dönüme yeni fabrika kuruyor

Kırıkkale Türkiye'nin silah sanayii üssü haline geliyor. Ardı ardına yatırım çeken kent ROKETSAN'ın yeni fabrikasına ev sahipliği yapacak.

Savunma

08.03.2024, 23:59

Kırıkkale Türkiye'nin savunma sanayii üssü oluyor. ROKETSAN kentteki 9 bin 500 dönümlük arazide yeni fabrikasını kuruyor.

Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş.'nin yeni yatırımları ve Silah Sanayi İhtisas OSB'nin ardından ROKETSAN'ın yeni fabrikasıyla birlikte Kırıkkale bambaşka bir çehreye bürünecek.

Tesislerin arazisinde incelemede bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci yatırımlara ilişkin bilgiler verdi. 

Bakan Varank, "Kırıkkale, savunma sanayisi yatırımlarıyla adeta şahlanıyor. Türkiye'yi katma değerli üretimle kalkındırmanın derdindeyiz. Bu manada da Kırıkkale'nin ülkemize ve ülkemizin ekonomisine verdiği katkı çok önemli" dedi. 

Hindistan'ın başı Bayraktar TB2 filosuyla dertte! Tehditler birbiri ardına geldi Haberi Görüntüle

ÇOK CİDDİ YATIRIMLAR YAPILIYOR

Türkiye'yi kritik teknolojilerde ve alanlarda bir adım öne çıkaracak çok ciddi bir yatırımın yapıldığını ifade eden Varank, "9 bin 500 dönümlük büyük bir arazide Kırıkkale'de bu yatırımı gerçekleştiriyorlar. Burada istihdam kapasiteleri, binli rakamları geçecek, çok ciddi bir istihdam olacak. Yatırım rakamları yıllara sari Türkiye'nin en büyük savunma sanayi yatırımlarını yakalamış olacak" ifadelerini kullandı.

Varank, "MKE burada, ROKETSAN burada, özel sektör firmalarımız bu dönemde çok ciddi yatırımlar yapıyor. Kırıkkale'ye kazandırdığımız silah OSB'nin yanında özellikle kamu arazilerini de güçlü firmalarımıza tahsis ederek burada ciddi yatırımlar yapıyoruz. Tabii ilin konumu, Ankara'ya yakınlığı ve ciddi ulaşım akslarıyla Kırıkkale'yi adeta Türkiye'nin kalbine oturtmamız sayesinde bu yatırımlar burada devam edecek" diye konuştu. 

PKK Türk SİHA'larını vurdu mu? İran'dan kamikaze dron aldılar Haberi Görüntüle

İLK KISIM MART 2023'TE FAALİYETTE

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci de yatırım yerinin Türkiye için çok güzide altyapıların hayata geçirileceği bir bölge olacağını belirterek, "Bu bölge ülkemiz için çok faydalı, çok yararlı teknolojileri geliştireceğimiz, hem ekonomiye çok ciddi katkısı olan, hem de teknolojik anlamda Türkiye'yi ön plana çıkaracak çalışmaları tamamlayacağımız bir alan olacak" ifadesini kullandı.

Mart 2023'te mühendislik çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden İkinci, "Bir kısmı açıp faaliyete geçireceğiz, peyderpey, üzerine koya koya tesislerin kapasitesini artıracağız" bilgisini paylaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading