Yandex Metrica

Silah Oscar'lı şirket teslimatlara hız verdi! İsmail Demir'in METE paylaşımı...

Silah Oscar'lı şirket teslimatlara hız verdi! İsmail Demir'in METE paylaşımı...

Özgün Yerli Tabanca Geliştirme Projesi kapsamında ortaya çıkan METE, hem Samsun Yurt Savunma hem de Sarsılmaz firmaları tarafından üretilerek güvenlik güçlerinin hizmetine sunuluyor.

Savunma

23.01.2024, 18:39

Samsun Yurt Savunma (SYS), birbiri ardına ürettiği tabanca modelleriyle dünyada ilgi uyandırmaya devam ediyor. 70'e yakın ülkeye yılda 120 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren SYS'nin CANİK marka tabancası ABD'de 'silah Oscar'ı olarak bilinen yarışmada 2017 yılının en iyi tabancası seçilerek büyük bir başarıya imza atmıştı. 

Tabanca üretiminde Türkiye'nin diğer önemli kuruluşu Sarsılmaz ise çeşitli çapta silahları 80'i aşkın ülkeye ihraç ediyor. 30 yıldır tabanca üreten şirket, yıllık 100 milyon doların üzerinde yurtdışı satış başarısı gösteriyor. 

Bu iki firma, Özgün Yerli Tabanca Geliştirme Projesi kapsamında ortaya çıkan METE adlı tabancayla hafif silah sektöründe dünyada büyük bir pazar payına ulaşacak gibi görünüyor. Hem SYS hem de Sarsılmaz'ın pek çok ülkeye ihraç etmeye başladığı METE tabancaları, aynı zamanda Türk güvenlik güçlerinin de kullanımına sunuluyor. 

Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro! Türkiye tetikte bekliyor Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro!... Haberi Görüntüle

İSMAİL DEMİR'İN PAYLAŞTIĞI 'METE' KLİBİ İLGİ ÇEKTİ

METE teslimatının gerçekleşmekte olduğu mesajını Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir sosyal medya hesabından duyurdu. Demir, "Özgün Yerli Tabanca Geliştirme Projesi kapsamında Sarsılmaz ve Samsun Yurt Savunma tarafından üretilen METE tabancalarında teslimatlarımız devam ediyor. Son olarak güvenlik güçlerimize çok sayıda METE tabancalarından teslim ettik. Hayırlı olsun." şeklinde açıklama yaptı. METE tabancalarına ilişkin hazırlanan klip ise büyük beğeni topladı.  

Geçtiğimiz yıllarda imzalanan sözleşmeler kapsamında envantere giren METE silahlarının 235 bini aştığı sanılıyor. Yüksek sıcaklık testlerinden, tuz sisi dahil zorlu çevresel koşul ve düşük sıcaklık testlerinden başarıyla geçen METE, 9x19 milimetre kalibreli mermi ateşliyor. METE, 30 bin atım namlu ömrüyle dikkati çekiyor.

Yarı otomatik METE, polimer gövdeye ve 750 gram ağırlığa sahip. Türk tasarımı METE, iğne ateşleme ve tek hareket tetik mekanizmalarıyla görev yapıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading