Yandex Metrica

SİHA'lar Halep'i gözlüyor: Bayraktar TB2 ve AKINCI TİHA o bölgeden sinyal yolladı

SİHA'lar Halep'i gözlüyor: Bayraktar TB2 ve AKINCI TİHA o bölgeden sinyal yolladı

Son dakika haberi... Bir grup Bayraktar TB2 ve AKINCI, Halep batısında yoğun uçuşlar icra ediyor. Bölgede PKK/YPG'lileri taşıyan bir araç da vuruldu.

Savunma

23.01.2024, 19:20

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de PKK/YPG'li teröristlere yönelik büyük harekâtı artık an meselesi. Halep'e açılan kapı niteliğindeki Tel Rıfat'tan Fırat Kalkanı güneydoğusundaki Münbiç'e, oradan sınır hattında bulunan Ayn el-Arab'a ve daha doğuda Rasulayn güneyindeki Tel Temr'e dek bütün hedefler gözlem altına alındı. 

Son 3 gündür sınırdaki terör hedefleri obüs ve top atışlarıyla vurulurken, örgütün özellikle iletişim hatları tahrip edildi. Suriye kuzeyinde onbinlerce Mehmetçikle birlikte Suriye Milli Ordusu (SMO) üyeleri elleri tetikte harekât emrini bekliyor. Sahada son hazırlıkların yapıldığı öğrenilirken Halep batısında görülen yoğun SİHA faaliyeti heyecana neden oldu. 

Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin tane daha artar bilemem Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin... Haberi Görüntüle

SİHA'LAR PKK ARAÇLARINI VURDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait SİHA'lar Haseke kuzeyindeki Kamışlı beldesinde PKK'lı teröristleri taşıyan bir aracı vurdu. Ölü ve yaralılar var.

Alınan bilgiye göre bir grup Bayraktar TB2 SİHA ve AKINCI TİHA, Halep batısında geniş bir alanı kolaçan etti. Bu sırada üslerinden havalanan Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı F-16'lar ise Hatay sınırında kol uçuşu yaparak SİHA'ların düşman savaş uçaklarınca herhangi bir saldırıya uğramaması için havada teyakkuz halinde devriyeye çıktı. Çünkü kimliği tespit edilemeyen birtakım uçakların SİHA'ların bulunduğu bölgeye yaklaştığı tespit edildi.

Sınırda F-16'ların koruduğu SİHA'lar muhtemelen harekât başladığında ilk vurulacak hedeflerin koordinat tespitini yaptı. Bu sırada, içinde PKK/YPG'li teröristlerin bulunduğu bir adet aracın da SİHA atışı sonucu imha edildiği ileri sürüldü. 

İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti Haberi Görüntüle

2020 ŞUBAT'INI HATIRLATTI

F-16'ların İdlib-Halep hattında hava sahasını kapatma amacıyla havalanması iki yıl önceki Bahar Kalkanı operasyonlarını akıllara getirdi. 27 Şubat 2020'de 34 Mehmetçiğin şehit edildiği Rus saldırısının ardından F-16'lar benzer bir şekilde Hatay sınırında devriye atmış ve bölgede havalanan her düşman uçağına Türk jetlerince ateş açılmıştı. Rejim pilotlarının kullandığı belirtilen 2 adet Rus yapımı savaş uçağı bu ateş sonrası düşürülmüştü. 

2020 Şubat ve Mart aylarında binlerce rejim askeri ve İran destekli teröristin öldürüldüğü Bahar Kalkanı Harekâtı, Rusya'nın Suriye'de desteklediği güçler için gerçek bir yıkım olmuştu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading