Yandex Metrica

SİHA'da yeni rekor: Bayraktar TB2'yi kullanan ülke sayısı 16'ya yükseldi

SİHA'da yeni rekor: Bayraktar TB2'yi kullanan ülke sayısı 16'ya yükseldi

AKINCI TİHA için ilk ihracat sözleşmesini imzalayan Baykar şirketi, dünyanın en yaygın kullanılan SİHA'sı Bayraktar TB2 ile de rekorlar kırmaya devam ediyor.

Savunma

11.02.2024, 02:04

2021 yılının son ayları itibariyle dünya üzerinde 13 ülke tarafından satın alındığı açıklanan Bayraktar TB2 SİHA'ları farklı coğrafyalarla yeni kullanıcılarla tanışmaya devam ediyor. 

Baykar şirketince üretilen ve savaşların seyrini değiştirme yeteneğine sahip TB2'lerin ihraç edildiği ülke sayısı 16'ya yükseldi. 

Baykar Teknoloji Müdürü Selçuk Bayraktar'ın geçtiğimiz aylarda "Siparişleri yetiştirmekte zorlanıyoruz" diye bahsettiği TB2'ler böylece dünyanın en çok kullanılan SİHA'sı unvanında kendi rekorunu kırmış oldu. 

Şirketin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 2021 sonu itibariyle teslimine başladığı ve şimdiye dek 6'dan fazlası envantere dahil edilen taarruzî insansız hava aracı AKINCI ise önümüzdeki aylarda yurtdışına ihraç edilecek. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, ilk ihraç sözleşmesinin imzalandığını duyurdu. 

Uzun menzilli alev silahının ilk prototipi üretildi: 'Ejderha' oksijensiz bırakıyor Uzun menzilli alev silahının ilk prototipi üretildi: 'Ejderha' oksijensiz bırakıyor Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR TB2'Yİ HANGİ ÜLKELER KULLANIYOR?

Suriye, Libya ve Karabağ savaşlarında tüm dünyanın ilgiyle izlediği başarılara imza atarak konvansiyonel savaşın konseptini değiştiren Bayraktar TB2'ler, açıklanan bilgiler itibariyle şimdiye dek şu ülkelere ihraç edildi:

Azerbaycan, Libya, Katar, Türkmenistan, Kırgızistan, Fas, Cezayir, Polonya, Etiyopya, Ukrayna, Letonya, Somali ve Irak. 

Yurtdışında çeşitli gazeteler, bu ülkelerin dışında İngiltere, Çekya, Macaristan, Bulgaristan ve Arnavutluk'un da TB2'lerle ilgilendiğini yazmıştı. 

Kesinleşen sözleşmelerin bu ülkelerden hangileriyle yapıldığı şimdilik bilinmiyor. Ancak Bayraktar TB2'nin ihracı için kesin sözleşme yapılan ülke sayısının 16'ya ulaştığı belirtiliyor. Şimdiye dek üretilen Bayraktar TB2'lerin sayısının 280'i geçtiği sanılıyor. 

İkinci el F-16'ların fiyatı ortaya çıktı: Bir çift Bayraktar TB2'ye eşit İkinci el F-16'ların fiyatı ortaya çıktı: Bir çift Bayraktar TB2'ye... Haberi Görüntüle

CEPHEDE SON KARARI O VERİYOR

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading