Yandex Metrica

Selçuk Bayraktar'dan Kemankeş Sırrı! AKINCI pilotlarına Enfal Suresi'ni okudu

Selçuk Bayraktar'dan Kemankeş Sırrı! AKINCI pilotlarına Enfal Suresi'ni okudu

Pençe-Kilit Harekâtı'nda ilk kez görev alan milli TİHA AKINCI'yı idare edecek pilotlar, Baykar personeli tarafından eğitime tâbî tutuldu. Bu seminerlerdeki bir konuşmasında Selçuk Bayraktar, AKINCI pilotlarına Osmanlı okçularının kulağına fısıldanan Kemankeş Sırrı'nı hatırlattı.

Savunma

04.04.2024, 14:06

Türkiye'nin ilk taarruzî insansız hava aracı AKINCI, Irak kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonunda teröristlere ait hedefleri vuruyor. 

Şimdiye dek 50'den fazla teröristin öldürüldüğü operasyona önemli görevler üstlenen AKINCI, Türk Hava Kuvvetleri'nin SİHA taburunda görevli operatörleri tarafından yönetiliyor. 

Silahlı insansız hava araçlarını kullanma konusunda uzmanlaşmak isteyen Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, üretici firma BAYKAR yetkililerinden AKINCI TİHA konusunda eğitim alıyor. 

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabındaki son paylaşımıyla SİHA operatörlerine verdiği bir seminer sırasındaki konuşmasını yayınladı. 

Türk havacılığının ulaştığı yüksek düzeye rağmen hiçbir zaman gurura kapılmamak gerektiğini ifade eden Bayraktar, konuşmasında operatörlere Kur'an-ı Kerim'deki Enfal Suresi'ni hatırlatıyor. 

Osmanlı döneminde eğitimini tamamlayan okçuların kulağına fısıldanan 'Kemankeş Sırrı'nın ilham kaynağı olan Enfal Suresi'nde 17. ve 18. ayetlerin meali şöyle:

"Savaşta onları siz öldürmediniz, onları Allah öldürdü; (oku) attığında da sen atmadın, Allah attı; bunu da müminlere kendinden güzel bir lütufta bulunmuş olmak için yaptı. Allah her şeyi işitmekte, her şeyi bilmektedir. İşte size lütuf! Allah inkâr edenlerin tuzaklarını hep bozmaktadır."

Uzun menzilli alev silahının ilk prototipi üretildi: 'Ejderha' oksijensiz bırakıyor Uzun menzilli alev silahının ilk prototipi üretildi: 'Ejderha' oksijensiz bırakıyor Haberi Görüntüle

İŞTE BAYRAKTAR'IN KONUŞMASI

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading