Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sayı 66 oldu! Jandarma yeni ATAK helikopterine kavuştu

Sayı 66 oldu! Jandarma yeni ATAK helikopterine kavuştu

TUSAŞ üretimi ATAK FAZ-2 taarruz helikopterlerinden biri daha Jandarma Genel Komutanlığı'na teslim edildi.

Savunma

23.01.2024, 18:03

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), yerli ATAK taarruz helikopterlerinden birini daha tamamlayarak güvenlik güçlerinin hizmetine sundu. İlk ATAK'ların daha geliştirilmiş ve yerlilik oranı artırılmış modeli olan ATAK FAZ-2'lerden biri daha Jandarma Genel Komutanlığı envanterine girdi. 

Gelişmeyi duyuran Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, sosyal medya hesabında şunları yazdı: "Güvenlik güçlerimizin helikopter ihtiyacını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak Jandarma Genel Komutanlığına T129 ATAK FAZ-2 Helikopteri teslim ettik."



Ardından bir paylaşım da üretici şirket TUSAŞ tarafından yapıldı. TUSAŞ, "ATAK teslimat sayımız 66'ya ulaştı. Ülkemize hizmet etmekten gurur duyuyoruz" şeklinde mesaj paylaştı. 

Lazer ve radar ikaz sistemleri ile donatılan ATAK FAZ-2 helikopteri ilk kez Şubat 2021'de Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmiş ve Türk Polis Teşkilatı, dünyada taarruz helikopterine sahip ilk polis gücü olmuştu. 

ATAK FAZ-2'lerden daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'na da teslimatlar gerçekleştirildi. FAZ-2 model helikopterden toplamda 21 adet üretilmesi hedefleniyor. 

Son teslimatla birlikte güvenlik güçleri envanterine giren ATAK sayısı 66'ya ulaştı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading