Yandex Metrica

Savunmada harakiri! Türkiye'ye ambargo inadı o şirketi batırdı

Savunmada harakiri! Türkiye'ye ambargo inadı o şirketi batırdı

Karabağ Savaşı sonrası Türkiye'ye ambargo kararı alan Kanada'da savunma şirketi Telemus Systems iflas etti.

Savunma

23.01.2024, 22:00

Türkiye'ye yönelik ambargo inadı Kanadalı şirketlere 'harakiri' yaptırıyor. İnsansız hava aracı ANKA'nın istihbarat modelinde kullanılan bazı parçaları TUSAŞ'a satan Telemus Systems şirketi, geçtiğimiz yılki Karabağ Savaşı nedeniyle Kanada hükümetinin Türkiye'ye ambargo başlatması sonrası müşterisiz kaldı ve iflas etti. 

TUSAŞ'ın Milli İstihbarat Teşkilâtı için ürettiği ANKA-İ, Elektronik istihbarat (ELINT), elektronik destek (ESM), sinyal izleme/bastırma gibi görevleri de içeren elektronik harp (EW) modüllerini içeriyordu. TUSAŞ, elektronik harpte kullanılan bazı parçaları Kanada merkezli Telemus Systems şirketinden tedarik ediyordu. 

Geçtiğimiz yıl Türk SİHA'larının Karabağ Zaferinde destan yazması üzerine Kanada hükümeti, Ankara'ya hiçbir savunma ürünü ihraç edilmemesi kararı almıştı. O tarihten beri hiçbir ülkeye satış gerçekleştiremeyen Telemus Systems şirketi devasa borç yükü nedeniyle iflasını açıkladı. Ambargo kararına dek şirketin tek müşterisi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) idi. 2020 yılını 360 bin dolar zararla kapatan Kanadalı şirketin 2021 yılındaki gelir kalemi hanesinde ise koca bir '0' (sıfır) yazıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading