Yandex Metrica
SON DAKİKA
Savunmada dev sipariş! Türkiye'den 7 gemi alıyorlar: Değeri tam 222 milyon dolar

Savunmada dev sipariş! Türkiye'den 7 gemi alıyorlar: Değeri tam 222 milyon dolar

Son dakika haberleri... Türk savunma sanayii çok önemli bir ihracat başarısına imza atmak üzere! Bir süre önce Türkiye'den SİHA satın alan Afrika ülkesi Fas, 7 adet hücumbot ve bir de korvet siparişi için temaslar yürütüyor.

Savunma

07.03.2024, 18:59

Afrika ülkelerinde Türkiye rüzgarı esmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Baykar firmasından 70 milyon dolar değerinde 13 adet Bayraktar TB2 SİHA satın alan Fas yönetimi, kıyı savunmasında çok etkili Türk hücumbotları için devrede. 

Fas Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye'den 7 adet Kılıç-II sınıfı hücumbot ile MİLGEM konseptinde bir adet korvet satın alacağı öğrenildi. Hücumbotlar için anlaşmanın değerinin 222 milyon dolar olduğu belirtiliyor. 

Savunma sanayiine yönelik haberleriyle tanınan TacticalReport sitesinin duyurduğu bilgiye göre, Türkiye ile Fas arasında bir süredir gemi tedariğine yönelik görüşmeler yürütülüyor. Habere göre Fas Kraliyet Donanması ekim ayından beri devam eden temaslarda son aşamaya geldi ve 7 hücumbot ile bir adet korvet için Gölcük Tersanesi'ne sipariş verecek. Hücumbotlara MİLGEM korveti de dahil edildiğinde sözleşme tutarının tam olarak ne kadar olacağı henüz netlik kazanmadı. 

DÜFAS'la denizaltı takibi: ASELSAN sonarının uzak menzilde muhteşem özellikleri Haberi Görüntüle

DEVRİYE BOTLARIYLA DA İLGİLENİYORLAR

Kılıç sınıfı hücumbotların gelişmiş versiyonundan edinmek isteyen Rabat yönetimi, bu gemilerin 2022 yılının ikinci çeyreğinde teslim edilmesini istiyor. Deniz yüzeyinde 75 km/saat hızla yol alabilen 62,5 metre uzunluğundaki hücumbot gemilerinde gemisavar füzeleri, denizaltı savunma roketleri, hava savunma topu ve radar sistemleri bulunuyor. 

Hücumbotların yanında bir adet de MİLGEM sınıfı korvet satın almak isteyen Fas'ın ayrıca insansız deniz aracı ULAQ'ı üreten ARES Tersanesi ile de temas halinde olduğu öğrenildi. Kraliyet donanmasının, ARES Tersanesi üretimi hızlı devriye botları ve SAT botlarıyla ilgilendiği belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading