Yandex Metrica

Savunmada 60 milyar dolar hacimli 750 adet proje var

Savunmada 60 milyar dolar hacimli 750 adet proje var

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sektörde hacmi 60 milyar doları bulan yaklaşık 750 proje üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Savunma

23.01.2024, 17:49

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin savunma sanayisinde adından söz ettiren bir konuma doğru emin adımlarla ilerlediğini, uluslararası savunma sanayisi pazarında rekabet gücünü artırmayı sürdürdüğünü söyledi.
Proje hacmi 60 milyar doları bulan yaklaşık 750 proje üzerinde çalıştıklarını açıklayan Demir, "Savunma sanayimiz, güçlü altyapısıyla istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor, kendi ihtiyaçlarımız yanında dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçları için de çalışıyoruz" dedi. 

IDEF 2021 Savunma Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada Demir, "Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Türk savunma sanayisinin geliştirip ürettiği helikopterler, insansız hava araçları, askeri gemiler, zırhlı araçlar, füzeler, hava savunma ve silah sistemleri, elektronik sistemler ve diğer platform ve ürünlerini kullanmaktadır. Ayrıca, iç güvenlik anlamında jandarma ve emniyet teşkilatlarımız büyük oranda yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz ürünlerle operasyonlarını yürütüyor" diye konuştu. 

CENK füzesinin menzili 3 bin kilometreye ulaşabilir: Kritik eşik aşılıyor CENK füzesinin menzili 3 bin kilometreye ulaşabilir: Kritik eşik aşılıyor Haberi Görüntüle

100'Ü AŞKIN ANLAŞMA İMZALANACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade ise fuarda 83 ülke, 2 uluslararası kuruluştan 169 heyete mensup 613 heyet üyesinin ağırlandığını bildirdi.

IDEF'in katılımcı firma sayısı bakımından her fuar döneminde kendi rekorunu kırmaya devam ettiğini belirten Piyade, ""Fuara 538 yerli, 700 yabancı olmak üzere 1238 firma iştirak etmektedir. Önceki yıllarda olduğu gibi IDEF 2021'de de yerli KOBİ'lere fuara katılım konusunda ciddi mali kolaylıklar sağlandığını vurgulamak istiyorum. Fuarda görüşme ofisi açan 29 Türk tedarik makamı tarafından katılımcı firmalar ile ikili görüşmeler icra edilecek, 100'ün üzerinde de anlaşma imzalanacak" ifadelerini kullandı. İSTANBUL

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading