Yandex Metrica
SON DAKİKA
Savunma Sanayii TBMM'ye sunum yaptı! İşte gururumuz olan projelerde son durum

Savunma Sanayii TBMM'ye sunum yaptı! İşte gururumuz olan projelerde son durum

Savunma Sanayii Komitesi TBMM'de sunum yaptı. Yerli savunma projelerindeki gelişmeler ele alındı. Buna göre İHA VE SİHA'lara yerli motor geliyor. Motor ve hammadde yerli olacak, dışa bağımlılık bitiyor. Yerli savaş uçağı 18 Mart 2023'te hangardan çıkacak.

Savunma

23.01.2024, 18:58

Türkiye, savunma sanayinde önemli adımlar atmaya devam ediyor. Dünyada savunma konusunda söz sahibi bir ülke konumuna girmeyi başaran Türkiye'nin ilk savaş uçağı 18 Mart 2023 yılında hangardan çıkacak. 

Hindistan'ın kâbusu gerçek oldu: Maldivler lideri Türk SİHA'larıyla poz verdi Haberi Görüntüle

2028 YILINDA SAVAŞ UÇAKLARI SEMALARDA UÇACAK

2028 yılında ise toklarda yerini alması yani Türkiye'nin semalarında yerli uçakların uçması hedefleniyor. TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri geçen günlerde Savunma Sanayi Başkanlığı ve ASELSAN'ı ziyaret etti. Komisyon üyesi milletvekillerine kurumların devam eden çalışmaları ve yeni projeler ile ilgili detaylı bilgi verildi.

F-35 yarışında geride kaldılar! Fabrikadan çıkan uçakların sayısı Pasifik'e yetişemiyor:... Haberi Görüntüle

TANKLAR İÇİN MOTOR TEDARİK EDİLDİ

Tank-palet fabrikasında üretilen Altay tanklarının motorlarıyla ilgili Almanya ve Güney Kore ile temaslar uzun süredir devam ediyordu. En sonunda Güney Kore'den motor geldi. Denemeler yapılıyor.

KAAN'a havada yakıt ikmalinden bahseden Avustralya medyası: Bir ulus motive... Haberi Görüntüle

İHA VE SİHA'YA YERLİ MOTOR

Türkiye'nin yüz akı İHA ve SİHA'ların motor ve bazı aksamları Ukrayna'da üretiliyordu. Rusya'nın bu ülkeyi işgali ile birlikle bunların tedarikinde belli sıkıntılar yaşanmaya başladı. Daha önce çıkartılan zorluklar nedeniyle başlatılan yerli motor projesine hız verildi. Yapılan bu çalışmalar sonuç verdi ve motorlar deneme aşamasına geldi. Kısa bir süre içinde sonuç alınıp yüz akı İHA ve SİHA'ların yerli motorla uçması hedefleniyor.

KAAN'a havada yakıt ikmalinden bahseden Avustralya medyası: Bir ulus motive... Haberi Görüntüle

MİLLİ SAVAŞ UÇAĞININ İLK DENEMELERİ 2023'TE YAPILACAK

Milli muharip uçağıyla ilgili çalışmalar hakkında da bilgi paylaşıldı. Uçağın ilk denemeleri 18 Mart 2023'te yapılacak ve böylece ilk kez hangardan çıkmış olacak. Denemelerin en az 3-4 yıl süreceği, milli muharip uçağının 2028 yılında stoklarda yer alabileceği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading