Yandex Metrica
SON DAKİKA
Savunma Bakanı sınırda açıkladı: 9 ayda 1926 terörist temizlendi

Savunma Bakanı sınırda açıkladı: 9 ayda 1926 terörist temizlendi

 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ordunun komuta kademesi bugün Suriye sınırındaydı. Komutanlar sınırın sıfır noktasında toplantı yaptı. Toplantın sonrası açıklama yapan Savunma Bakanı Akar İdlib'deki saldırıya ilişkin 'Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak'' dedi. Akar terörle mücadelede 9 aylık bilançoyu da açıkladı.

Savunma

23.01.2024, 17:58

Komutanlar bugün tam kadro Suriye sınırına gitti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile sınır hattı ve ötesinde görevli birliklerin komutanlarıyla Suriye sınırının sıfır noktasında bir araya geldi.

Akar, beraberinde Güler ve Avsever ile önce Hatay'a gitti.  Hatay Havalimanı'nda Vali Rahmi Doğan, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar, Suriye sınırının sıfır noktasındaki 6. Kolordu Komutanlığı Bahar Kalkanı Harekat Bölgesi Sektör Komutanlığına geçti. Akar komutanlarla Suriye hududunun sıfır noktasında toplantı yaptı.

Selçuk Bayraktar gururla paylaştı: Çıtayı çok daha yükseklere taşıyacağız Haberi Görüntüle

''ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI''

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki hain saldırıda şehit olan 2 kahraman askerle birlikte tüm şehitlere rahmet, gazilere şifa dileyen Savunma Bakanı, “Aldığımız bilgilerde görüyoruz ki oradaki arkadaşlarımız her türlü tedbirleri almışlar. Her türlü olasılığa, ihtimale karşı personeliyle, silahıyla, aracı gereciyle tüm hareket tarzlarını uygulamışlar. Haince, alçakça bir saldırı sonucu arkadaşlarımız şehit oldu. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacak. Buradaki mücadele devam edecek. Mücadeleyi sabırla, azimle ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu mücadelede sona gelmeden bir şey bitti diyemeyiz. Daha önce yaptıklarımızın anlam kazanabilmesi için mücadelemizin sonuna kadar gitmesi lazım. Buradaki emeklerin boşa gitmemesi için çalışmayı sürdürüyoruz. Şehitlerimizin kanlarının boşa akmadığını da göstermek için verilen vazifeyi mutlaka başarmamız lazım.” şkelinde konuştu. 

Karadeniz'de 100 km menzildeki hedefe 2 füzeyle tam isabet! Baykar... Haberi Görüntüle

''YENİ BİR GÖÇ DALGASINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK''

Bahar Kalkanı Harekatı sonrası İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki faaliyetlere de değinen Akar, Rusya ile imzalanan mutabakatlara değindi, ''Sorumluluklarımızı yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Muhataplarımızın da bu mutabakatlara, buradaki sorumluluklarına uymalarını bekliyoruz.'' dedi. Bakan Akar bölgedeki durumun göç dalgasının önlenmesi açısından önemli olduğunun altını çizdi; ''Bizim Türkiye olarak yeni bir göç dalgasına tahammülümüz yok. Göçün önlenmesi için elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. Bunun da temelinde bölgenin güvenli, istikrarlı hale gelmesi yatıyor. Buna gayret gösteriyoruz.”' açıklamasında bulundu.

KAAN'ı gören gaza basıyor: Güney Kore'nin KF-21'i tanker uçakla havalandı Haberi Görüntüle

2 BİNE YAKIN TERÖRİST TEMİZLENDİ

Savunma Bakanı, bu yılın başından itibaren yurt içi, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarda elde edilen sonuca da değindi, 1926 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.  Akar, söz konusu faaliyetlerin Irak ve Suriye’nin sınırlarına ve egemenlik haklarına saygılı şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, “Bizim tek hedefimiz teröristler. Teröristlere karşı mücadele ediyoruz. Terörist neredeyse hedefimiz de orasıdır. Teröristler, Mehmetçiğin nefesini enselerinde hissediyor” dedi.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading