Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya ve İran'ın İHA motorları Alman malı çıktı! O araçlar Donbass ve Yemen'de kullanıldı

Rusya ve İran'ın İHA motorları Alman malı çıktı! O araçlar Donbass ve Yemen'de kullanıldı

Türkiye'ye tank motoru konusunda ambargo uygulayan 'NATO müttefiki' Almanya'nın, Donbass'ta kullanması için Rusya'ya ve Yemen'de kullanması için İran'a İHA motoru sattığı ortaya çıktı.

Savunma

23.01.2024, 18:15

Türkiye'ye özellikle Altay tankının motoru konusunda ambargo uygulayan Almanya'nın, Rusya ve İran'a İHA motoru sattığı ortaya çıktı. 

Kritik sistemler konusunda NATO müttefiki Türkiye'ye mal satmaktan kaçınan Berlin yönetimi, Donbass'taki ayrılıkçıların kullanması için Rusya tarafından üretilen İHA'lara motor desteği sağladı. 

Ukrayna'dan koparılmaya çalışılan Donbass'ta Rus destekli militanların kullandığı İHA'ları inceleyen uzmanlar, sözkonusu hava araçlarındaki motorların Alman malı olduğunu tespit etti. Motorlar, önce Çekya'daki Rus vatandaşlarına ait bazı şirketlere satıldı, ardından Rusya'ya nakledildi. 

Almanların motor satmakta bonkör davrandığı tek ülke Rusya değil. Yemen'de Husiler tarafından kullanılan dronlar da Alman motorlarından güç alıyor. İran'da üretilen bu dronlar, Yemen'de sivillere saldırı ve sabotajlar için kullanılıyor.

Almanya'nın ortaya çıkan skandala ilişkin nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading