Yandex Metrica

Rusya'nın SİHA reklamı! Bayraktar TB2'yi vuracaklarını iddia ettiler

Rusya'nın SİHA reklamı! Bayraktar TB2'yi vuracaklarını iddia ettiler

Ukrayna'yı işgale hazırlanan Rusya, bu ülkenin elindeki Bayraktar TB2'lere karşı Orion SİHA'sının tanıtımına hız verdi. Russian Today kanalında yayınlanan klip, Ruslar arasında yoğun tartışmaya neden oldu.

Savunma

23.01.2024, 18:31

Rusya, Kornet benzeri bir güdümlü roketle havada SİHA vurabileceğini iddia ettiği Orion insansız hava aracının reklamlarına hız verdi. Ruslar Libya, Suriye ve Azerbaycan cephelerinde hava savunma sistemlerini başarıyla imha eden Bayraktar TB2 SİHA'ya karşı 'çözümler' üzerinde çalışmaya devam ediyor. 

Orion SİHA'sının Kırım semalarındaki tatbikat görüntülerinin yayınlanması sonrası Rus medyası bu araçların geniş bir tanıtımına yer verdi. Russia Today kanalında yayınlanan görüntülerde Rus Orion SİHA'sı, Amerikan MQ-1C, İsrail yapımı Hermes 900, Çinli Wing Loong ve Türkiye'nin Bayraktar TB2'leriyle karşılaştırıldı. 

CENK füzesinin menzili 3 bin kilometreye ulaşabilir: Kritik eşik aşılıyor CENK füzesinin menzili 3 bin kilometreye ulaşabilir: Kritik eşik aşılıyor Haberi Görüntüle

SURİYE'DE 24 KEZ SALDIRMIŞ

2016 yılından beri Rus ordu envanterinde bulunduğu belirtilen Orion SİHA şimdilik 250 kg faydalı yük taşıyabiliyor. Görüntülerde yer verilen SİHA'lardan birinin üzerinde 24 adet yıldız çıkartması görülüyor. Bu, Suriye'de operasyonlara katılan Orion'un muhalif hedeflere ve sivillere karşı 24 adet saldırı gerçekleştirdiği anlamına geliyor. 

Haber görüntüsünde, Orion'un hava hedeflerini vurabilmesi için kanat altına takılmış mini füzenin detayları da yer aldı. 'Güdüm yetenekleri artırılmış bir mini füze' olarak tanımlanan mühimmatın hava hedeflerini (ve böylelikle Bayraktar'ı da) vurabileceği iddia ediliyor. 

Rusya'da drone teknolojisinin aslında Sovyetler döneminde geliştirildiği fakat Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla birlikte bu konudaki projelerin rafa kaldırıldığı anlatıldı. Kronshtadt şirketinin Orion için imâl ettiği yer kontrol istasyonlarının Bayraktar'larınkine benzerliği dikkat çekti. 

Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV 76 ikinci kez denizlere indi Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV... Haberi Görüntüle

RUSLAR BİLE İNANMIYOR 

Russian Today'in hazırladığı görüntülerin Youtube'da yayınlanmasının ardından kullanıcılar arasında Orion ve Bayraktar karşılaştırmaları gırla gitti. Kimi Rus yorumcular "Ama Bayraktar daha iyi" derken, kimileri ise "Havadaki her Bayraktar TB2'ye karşı 3 adet Orion olsa Türk SİHA'sının bütün avantajı etkisiz hale getirilebilir" diye yazdı. 

Bazı kullanıcılar Orion'un Amerikan MQ-9'un kötü bir kopyası olduğunu iddia ederken kendi SİHA'larını beğenmeyen Ruslardan bazıları da "Bu araç Bayraktar'ın kalitesinden çok uzakta..." yorumu yaptı. Vidyonun altına yazanlardan kimileri de Türkiye'nin dünyada ilk lazer silahlı drone'unu geliştirmiş olduğunu hatırlattı.  


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading