Yandex Metrica

Rusya İsrail SİHA'sıyla imaj düzeltiyor! Çünkü yerli drone'lar cephede çuvalladı

Rusya yerli imkanlarla ürettiği Orlan ve Orion adlı insansız hava araçlarından verim alamayınca Ukrayna hedeflerini imha için İsrail SİHA'larını devreye soktu.

Savunma

23.01.2024, 19:00

Envanterinde bulunan insansız hava araçlarından Ukrayna semalarında verim alamayan Rusya, saldırılar için İsrail yapımı İHA'ları kullanıyor. Rusya'nın İsrail merkezli IAI Havacılık firmasından lisansla ürettiği 'Forpost' adlı SİHA, Ukrayna ordusuna ait bazı hedeflere yönelik saldırıların ana aktörü oldu. 

Ukrayna ordusu şimdiye dek bu ve benzeri insansız hava araçlarından 21 tanesini imha etmeyi başarırken Rusya'nın kendi üretimi Orlan ve Orion İHA'larının operasyonlarda neden görünmediği merak konusu oldu. 

İşgal öncesi geçtiğimiz aylarda Orion adlı SİHA'ya tanksavar roketi entegre eden, hatta Bayraktar TB2'yi havada vurabileceklerini ileri süren Ruslar, savaşın başlamasıyla birlikte bu konuda derin bir sessizliğe büründü. 

Rus yapımı Orion SİHA'ların cephe hattında çok etkisiz kaldığı, bir kısmının da düşürülmüş olabileceği belirtiliyor. Rus ordusu kendi drone'larında yaşadığı imaj kaybını İsrail SİHA'sı ile kapatmaya çalışıyor. 

Rusya Savunma Bakanlığı'nın 2019 yılında üretimine başlandığını duyurduğu Forpost SİHA'ları 2020 yılı itibariyle envantere girmişti. Forpost adlı SİHA'dan cephe hattında kaç adet bulunduğu bilinmiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading