Yandex Metrica

Rusya bununla uçak gemisi vuracak! Yeni hipersonik füzeyi duyurdular

Rusya bununla uçak gemisi vuracak! Yeni hipersonik füzeyi duyurdular

Rusya, Kinzal ve Zirkon gibi hipersonik füzelerine bir yenisi daha ekledi: 4 bin kilometre menzilli Zmeevik!

Savunma

14.03.2024, 18:57

Hipersonik füze teknolojisinde Çin'le birlikte dünyanın en önemli gücü durumundaki Rusya, envanterine yeni bir ölümcül füze eklediğini duyurdu. Rus devlet medyasına yansıyan haberlere göre Kinzal ve Zirkon gibi hipersonik hızda ilerleyen füzelerin son modelinin ismi Zmeevik.

TASS'ta yayınlanan bilgiler, Rusların son geliştirdiği hipersonik füzenin Çin'in DF-21D ve DF-26 türevinde olduğunu söylüyor. İddiaya göre saatte 5 bin 500 kilometreden daha hızlı bir süratte ilerleyen Zmeevik, 4 bin kilometre menzile sahip olacak. 

Yeni hipersonik füze Zmeevik'in herhangi bir görüntüsü henüz yayınlanmadı ancak bu füzenin bir başka hipersonik Rus füzesi Zirkon'a (fotoğrafta) benzediğinden şüphe duyulmuyor.  

Yunan medyasında hükümete Türkiye baskısı: AKKA kararı komşunun gözünü korkuttu: Biz de ayrılalım Yunan medyasında hükümete Türkiye baskısı: AKKA kararı komşunun gözünü korkuttu:... Haberi Görüntüle

UÇAK GEMİSİNİ VURABİLİR

Rus donanmasının kıyı savunma birimlerinde hizmete girmesi beklenen kara konuşlu Zmeevik'in, 4 bin kilometre menzil içerisindeki uçak gemilerine ve çevresindeki savaş gemilerine saldırabilecek yetenekte olduğu ileri sürülüyor. 

Hipersonik hızda hareket eden füzelere karşı henüz etkili bir savunma sistemi geliştirilmedi. Mevcut hava savunma sistemleri hipersonik seyir füzelerini önleme konusunda şimdilik çaresiz durumda. 

Rus ordusunun denizlerde caydırıcılık için geliştirdiği ve kıyı bölgelere yerleştirileceğini açıkladığı Zmeevik füzesinin hem Baltıklar hem de Japonya'ya bakan Kuril adaları çevresine yerleştirileceği öne sürülüyo. Moskova'ya göre bu hamle batı destekli güçlere karşı önemli bir caydırıcı unsur olacak. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading