Yandex Metrica

Rusya AKINCI ve ATAK'ın motor fabrikasını vurdu! Ukrayna'daki kritik tesisler hasar gördü

Rusya AKINCI ve ATAK'ın motor fabrikasını vurdu! Ukrayna'daki kritik tesisler hasar gördü

Son dakika haberi... Rus ordusu Ukrayna'da bu kez Türk SİHA'ları ve ATAK-2 helikopteri için motor üretimi yapan Motor Sich ile İvçenko-Progress tesislerini hedef aldı.

Savunma

17.03.2024, 23:42

Ukrayna işgalini sürdüren Rusya, Türk SİHA'larına güç veren motor fabrikalarını vuruyor. Baykar tarafından imâl edilmekte olan taarruzî insansız hava aracı AKINCI'ya ve aynı zamanda TUSAŞ'ın ATAK-2 helikopterine motor üreten işletmeler Rus füzelerinin hedefi oldu. Ukrayna'nın Zaporijya kentinde bulunan Motor Sich fabrikası ile savunma ürünlerinin ihracatından sorumlu İvçenko-Progress tesisleri füzelerin isabet etmesi nedeniyle hasar gördü. 



Kaynaklar, tesislere ateşlenen 4 seyir füzesinden 1'inin havada imha edildiğini ancak 3'ünün yerde patlayarak hedeflere zarar verdiğini dile getirdi. Ukrayna, dünya motor teknolojisinde kritik ülkelerden biri ve Rusya'nın son saldırıları bu ülkedeki yüksek teknoloji ürünlerinin imâline zarar veriyor. 

F-35 saadet zinciri 2 trilyon doları aştı: Uçaklar o tarihe kadar havada kalacak F-35 saadet zinciri 2 trilyon doları aştı: Uçaklar o tarihe... Haberi Görüntüle

AKINCI, KIZILELMA VE ATAK İÇİN SÖZLEŞME İMZALANMIŞTI

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne şimdiye dek 6 adet teslim edilen ve 3 ülkeyle de ihracat sözleşmesi imzalanan AKINCI TİHA'lar Ukraynalı Motor Sich firmasının ürettiği AI-450T ve MS500 tipi motorları kullanıyor. Baykar, insansız uçak sistemi KIZILELMA-MİUS motoru konusunda da İvçenko ve Motor Sich şirketleriyle sözleşme imzalamıştı. Ukraynalı şirketlerin Baykar'a AI-25TLT ve sonrasında AI-322F tipi motorları teslim etmesi bekleniyordu. 

Baykar imzalı AKINCI ve KIZILELMA projelerinin Rus füzelerinin kritik tesisleri hedef almasından ötürü sekteye uğrayıp uğramayacağı şimdilik net değil. Sözkonusu bombardıman TUSAŞ'ın ATAK-2 (T929) sınıfı ağır taarruz helikopterini de etkileyecek. Ağır sınıf helikopterde kullanılmak üzere Motor Sich firmasından 14 adet TV-3117VMA-SBM1V Turboşaft Motoru sipariş edilmişti. Üretimi hızlandırmak için Ukrayna'dan gönderilecek parçaların Türkiye'de birleştirilmesi de TUSAŞ ile Motor Sich arasında imzalanan anlaşmadaki maddeler arasındaydı. 

Rusya Zaporijya'ya yönelik son saldırıyla Türk savunma sanayiini doğrudan hedef almış oldu. Rusya Savunma Bakanlığı, Zaporijya'yı vuran Kalibr füzelerinin savaş gemisinden ateşlenme anını gösteren görüntüleri de paylaştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading