Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ruslar yazdı: Ukrayna orada savaş hazırlığı yapıyor

Ruslar yazdı: Ukrayna orada savaş hazırlığı yapıyor

Rusya'nın Ukrayna ordusundaki Bayraktar TB2'lerden duyduğu tedirginlik sürüyor. Kırım yakınlarında keşif uçuşu yapıldığını iddia eden Ruslara göre Kiev 'savaş hazırlığı' yapıyor.

Savunma

23.01.2024, 21:59

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim artıyor. Türkiye'den 24 adet daha Bayraktar TB2 SİHA alacağını açıklayan Kiev'le ilgili çarpıcı iddia ortaya atıldı. 

Rus medyasına göre Ukrayna, Kırım yakınlarında insansız hava araçlarıyla saldırı hazırlığı yürütüyor. 

Türkiye'den alınan TB2'lerin Kırım yarımadası sınırlarında dolaştığını iddia eden Ruslar, bunu bir 'savaş provası' olarak niteledi. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Moskova'yla gerilimin savaşa evrilme ihtimaline ilişkin bir soruya geçtiğimiz günlerde "Bu en kötü senaryo olabilir fakat maalesef Rusya ile bir savaş olasılığı mümkün" diye cevap vermişti. 

"Sizce Putin bölgede barışın devamını ister mi?" şeklindeki soruya ise Zelenski, "Samimi olmak gerekirse şu an Putin'i düşünecek zamanım yok" yanıtını vermişti. 

Moskova tarafının çözümden yana olmadığını kaydeden Ukrayna lideri, "Sorunları çözmeyi anlamsız buluyorlar" demişti. 

Bu ifadeler sonrası Türkiye'nin Ukrayna'ya 24 SİHA daha satacağı haberi Rus medyasında geniş yer buldu. TB2'lerin Karabağ'da Ermenistan ordusundaki Rus sistemleri karşısında büyük başarı göstermesi üzerine Ukrayna ordusunun Türkiye'den 24 SİHA'dan oluşan 4 filo daha alma kararı verdiğine dikkat çekildi. 

Haberlere göre "Böylece, Ukrayna ordusu 12 tanesi bile ciddi tehdit oluşturan TB2'lerden 36 tane edinmiş olacak."

13 Eylül'de Ukrayna ordusuna ait Bayraktar TB2'nin Kırım kuzeybatısında Rusya-Ukrayna sınırına 50 kilometreden daha yakın bir mesafede görüldüğü iddia edildi. SİHA'nın bölgedeyken konum bildiren cihazının (transponder) kapalı olduğu belirtildi. Bu nedenle Ruslar TB2'nin konumunu tam olarak takip edemedi. 

Benzer bir uçuşun bir gün sonra, 14 Eylül'de gerçekleştiği ileri sürülüyor. Rus medyası, bölgede SİHA'ların oldukça uzun süren uçuşlar sonrası üslerine geri döndükleri kaydedildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading