Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rus ordusunun belalısı Bayraktar'ı bu kez Reuters yazdı: Tüm dünya onun müşterisi! Yılda 200 tane üretilebiliyor

Rus ordusunun belalısı Bayraktar'ı bu kez Reuters yazdı: Tüm dünya onun müşterisi! Yılda 200 tane üretilebiliyor

Ukrayna işgalinin başlamasından beri Rusya Savunma Bakanlığı'nın 45 kez Bayraktar TB2'den bahsettiğine dikkat çeken Reuters, dünyaca ünlü Türk SİHA'sını geliştiren Selçuk Bayraktar'la bir röportaj yayınladı.

Savunma

29.01.2024, 22:12

Türk SİHA'ları bu kez İngiliz haber ajansı Reuters'ın merceğinde. Azerbaycan'da 29 Mayıs'ta sona eren TEKNOFEST etkinliği sırasında Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ile bir röportaj gerçekleştiren >Reuters, yayınladığı haberde çarpıcı ifadelere yer verdi. 

Ajans, Ukrayna işgalinin başladığı 24 Şubat'tan beri Rus ordusunun tam 45 defa Bayraktar TB2'lerden bahsettiğine dikkat çekerek, Türk SİHA'sının cephedeki Rus varlığına balta vurduğunu yazdı. Selçuk Bayraktar'ın "Artık bütün dünya TB2'lerin müşterisi" dediğini aktaran Reuters haberinde şu ifadelere yer verdi:

Türkiye Amerika'ya savaş gemisi satabilir: Çin'e karşı tablo çok kritik Haberi Görüntüle

ARTIK BÜTÜN DÜNYA ONUN MÜŞTERİSİ

Ukrayna'nın Rus topçu sistemlerini ve zırhlı araçlarını Türk Bayraktar TB2 insansız hava araçlarıyla imha etmesi 'tüm dünyayı' müşteri haline getirdi. Tasarımcısı öyle söylüyor... Bir İstanbul firması olan Baykar'ı kardeşi Haluk ile birlikte yöneten Selçuk Bayraktar, SİHA'ların modern savaşta nasıl devrim yarattığını gösterdiğini söyledi. 

Bakü'deki etkinlikte yeni AKINCI TİHA'nın yanında İngilizce verdiği demeçte Selçuk Bayraktar, "TB2 yapması gerekeni yapıyor. En gelişmiş uçaksavar sistemlerini, topçu sistemlerini ve zırhlı araçları ortadan kaldırıyor. Artık bütün dünya TB2'nin müşterisidir" diyor.

12 metre kanat açıklığına sahip olan ve 25 bin fit yüksekte uçabilen TB2, lazer güdümlü zırh delici bombalarıyla Rusya'nın askeri üstünlüğünü -en azından bir süre için- baltaladı. SİHA'nın Ukrayna'daki ünü o kadar yaygın ki, askerler 'Bayraktar Bayraktar' şarkısını söyleyip Rus birlikleriyle küfürlü bir şekilde alay ediyor. 

PKK Türk SİHA'larını vurdu mu? İran'dan kamikaze dron aldılar Haberi Görüntüle

RUS ORDUSU 45 KEZ TB2'DEN BAHSETTİ 

TB2, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de dikkatini çekmiş durumda. Rus Savunma Bakanlığı savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu yana kamuoyunda en az 45 kez TB2'lerden bahsetti. 

1980'lerde Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar tarafından kurulan Baykar, Türkiye'nin yerel savunma sanayisini güçlendirmeye çalışmasıyla 2005 yılında insansız hava araçlarına odaklanmaya başladı.

TB2, Ukrayna'nın yanısıra Suriye, Irak, Libya ve Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda o kadar etkili oldu ki, artık Türkiye'nin küresel savunma ihracatı hamlesine öncülük ediyor.

Hayalet SİHA'yı 6 çeşit yaptılar: Paraşütlü KIZILELMA füze taşıyor Haberi Görüntüle

YILDA 200 TB2 SİHA ÜRETEBİLİRİZ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TB2 ve daha yeni AKINCI için uluslararası talebin çok büyük olduğunu söylüyor. Selçuk Bayraktar, Baykar'ın yılda 200 TB2 drone üretebileceğini belirtiyor. 

Selçuk Bayraktar, TB2'lerin Dağlık Karabağ ve Ukrayna'da kullanılmış olmasından gurur duyduğunu kaydediyor. "TB2, bu kanunsuz istilada Ukrayna'nın onurlu insanlarına ülkelerini savunmaları konusunda yardımcı oluyor" ifadelerini kullanan Bayraktar, Moskova'nın iki hafta önce lansmanını yaptığı ve uydularla SİHA'ları kör eden sistem olarak duyurduğu mobil silaha ilişkin olarak da şunları söylüyor:

"O silahların menzilleri sınırlıdır. Bu yüzden mühimmat menziliniz daha uzunsa etkili olamazlar."

F-35 ve Eurofighter uçaklarında son durum: Milli Savunma Bakanlığı açıkladı Haberi Görüntüle

KIZILELMA ÖNÜMÜZDEKİ YIL UÇACAK 

Baykar, kanatları katlanabilir, kısa pistli uçak gemilerine inip kalkabilen bir TB3 ile KIZILELMA adında bir insansız savaş uçağı üzerinde de çalışıyor. Bayraktar, "İnşallah KIZILELMA'nın ilk uçuşu önümüzdeki yıl, TB3'ün ise bu yılın sonunda veya gelecek yılın başında olacak. Daha uzun vadede taksi drone'lar üzerinde çalışıyoruz. Yapay zekalı bu araçlar ulaşım konusunda devrim yaratacak" diyor. 

F-35 yarışında geride kaldılar! Fabrikadan çıkan uçakların sayısı Pasifik'e yetişemiyor:... Haberi Görüntüle

TÜRK SİHA'LARI DÜNYANIN GÜNDEMİNDE


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading