Yandex Metrica

ROKETSAN Muhammed bin Zayed'e özel füze üretecek: İmzalar Abu Dabi'de atıldı

ROKETSAN Muhammed bin Zayed'e özel füze üretecek: İmzalar Abu Dabi'de atıldı

Türkiye-BAE ilişkilerinde SİHA'ların ardından yeni bir sayfa daha açıldı: ROKETSAN, Abu Dabi yönetimi için ÇAKIR benzeri özgün bir seyir füzesi üretecek. Anlaşma IDEX fuarında imzalandı.

Savunma

23.01.2024, 20:28

Baykar şirketinden 20 adet Bayraktar TB2 SİHA satın alarak dikkatleri bir anda üzerine çeken Birleşik Arap Emirlikleri, Türk savunma sanayii şirketleriyle işbirliğini artırıyor. 

BAE'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen IDEX-2023 Savunma Fuarı'nda Türkiye'nin dahil olduğu ilk büyük anlaşma imzalandı. ROKETSAN ile BAE Savunma Sanayii Başkanlığı (Tawazun Konseyi) arasında imza konulan mutabakat muhtırasına göre BAE için özel seyir füzesi geliştirilecek. 

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ile Tawazun Konseyi Genel Başkanı Muammer Abdullah ebu Şihab arasında imzalanan anlaşma seyir füzeleri konusunda iki ülkenin işbirliği yapmasını hükme bağlıyor. 

Anlaşma kapsamında ROKETSAN'ın BAE için ÇAKIR benzeri bir seyir füzesi geliştirmesi bekleniyor. ROKETSAN Genel Müdürü İkinci, sözkonusu anlaşmanın iki ülke arasındaki ilişkileri derinleştireceğini belirtirken Abdullah ebu Şihab ise imzalanan mutabakatı 'kilometre taşı' olarak yorumladı. 

Tawazun Konseyi'nin sosyal medya hesabında yayınlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kurumumuz ile ROKETSAN, ileri düzey füze sistemleri ve teknolojilerinin geliştirilmesi amacıyla bir mutabakat zaptı imzaladı. Anlaşma, Tawazun Konseyi Başkanı Muammer Abdullah ebu Şihab ile ROKETSAN CEO'su Murat İkinci tarafından imzalandı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 Kasım ayında BAE Prensi Muhammed bin Zayed'i ağırlamış ve iki ülke arasında bir dizi anlaşma imzalanmıştı. 

BAE Prensi Muhammed bin Zayed ile özellikle 2019-2020 dönemindeki Libya savaşı sırasında zirve noktasına ulaşan gerilim, Ankara-Abu Dabi arasında atılan bir dizi adımın ardından sona ermiş ve Türkiye ile BAE arasında hızlı bir normalleşme süreci başlamıştı.  

IDEX-2023 Savunma Fuarı'nda geniş bir katılımla boy gösteren Türk savunma şirketlerinin önümüzdeki günlerde yeni anlaşmalar yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

2022 Mart'ında tanıtımı yapılan ÇAKIR füzesi yetenekleriyle göz dolduruyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading