Yandex Metrica

ROKETSAN'dan CİRİT'li, TAYFUN'lu, ATMACA'lı SİPER'li klip: Güç, ne zor kelime...

35. kuruluş yıldönümü için yayınlanan ve "Güç... Ne zor kelime... Zulme de çıkar yolu, güvene de..." cümlesiyle başlayan ROKETSAN klibi, milli silahlara ilişkin etkileyici görüntülerle nefes kesti.

Savunma

15.03.2024, 22:59

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kuruluşu ROKETSAN 14 Haziran 1988'de başlayan teknoloji geliştirme yolculuğunda 35. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. ROKETSAN bu özel günü 'Yarın İçin Yüksel' temalı özel imaj filmi yayınlayarak kutladı. 

ROKETSAN tarihindeki önemli kilometre taşlarına yer verilen filmde, şirketin başarısının arkasındaki mirasa ve motivasyona vurgu yapıldı.

ROKETSAN'ın yüksek teknolojiye dayalı teknoloji üslerinden görüntülerin yer aldığı filmde, 35. kuruluş yıl dönümü için bestelenen rap şarkı kullanıldı.

Hem şarkı sözlerinde hem de filmdeki test görüntülerinde şirketin son dönemde geliştirdiği CİRİT, TAYFUN, ATMACA, BORA, SİPER, HİSAR gibi roket ve füzelerin test görüntülerine yer verildi.

'Güç... Ne zor kelime... Zulme de çıkar yolu, güvene de..." cümlesiyle başlayan ROKETSAN klibinde şu ifadeler kullanılıyor:

"Biz 35 yıldır hep güveni seçtik. Yola çıktığımızda geç kaldığımızı düşünenler oldu. Onlara göre 'yapan yapacağını yapmış, tüm köşeleri tutmuştu.' Ama unuttukları bir şey vardı: Bizim hikayemiz Nuri Killigil'lerle, Şakir Zümre'lerle başlamıştı..."

Sonda roketi

ROKETSAN üretimi balistik füze TAYFUN geçtiğimiz yıl ekim ayında ilk kez ateşlenmiş ve 561 kilometrelik menzile ulaşarak tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmişti. TAYFUN füzesinin menzilinin 1000 kilometreye çıkarılması hedefleniyor. TAYFUN'dan daha yüksek menzil kapasitesine sahip olduğu belirtilen CENK füzesinin ilk deneme atışının ise önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor. 

Gemisavar seyir füzesi ATMACA'yı seri üretime sokan milli şirket aynı zamanda bu füzenin kara versiyonunu geliştirmeye uğraş veriyor. Yaklaşık 300 kilometre menzilli ATMACA'nın hava platformlarından atılabilir küçültülmüş versiyonu ÇAKIR ise AKINCI TİHA ile testlere başladı. 

300+ kilometre menzilli balistik füze BORA'yı da seri üreten ROKETSAN aynı zamanda hava savunma sistemi SİPER ve HİSAR'ın vurucu gücü olan füzeleri imâl ediyor.    

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading