Yandex Metrica

Roketsan Çakır özellikleri ne? Türkiye'nin yeni seyir füzesi tanıtıldı!

Roketsan Çakır özellikleri ne? Türkiye'nin yeni seyir füzesi tanıtıldı!

Roketsan tarafından yeni seyir füzesi 'Çakır' tanıtıldı. Lansman töreninde 150 kilometre üzerinde menzile sahip olacak Çakır seyir füzesi resmi olarak açıklandı. İHA, SİHA' lara destek olacak Çakır, kara ve denizden kullanılabilecek. Vatandaşlar internette 'Roketsan Çakır özellikleri ne?' aramaları yapmaya başladı. Peki Roketsan Çakır özellikleri ne? Türkiye'nin yeni seyir füzesi tanıtıldı!

Savunma

23.01.2024, 19:04

Roketsan yerli ve milli olan Çakır seyir füzesi tanıtımını yaptı. Çakır kara ve denizden kullanılabilecek bir füze çeşidi olacak. Törende Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Yapılan her çalışma ve ortaya çıkarılan her proje ülkemiz açısından önemli değerler sağlarken Türkiye’yi hem sahada hem de masada güçlü bir konuma getiriyor” ifadelerini kullandı. Peki Roketsan Çakır özellikleri ne? Türkiye'nin yeni seyir füzesi tanıtıldı!

Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a yeni görev Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a... Haberi Görüntüle

ROKETSAN ÇAKIR ÖZELLİKLERİ NE?

Roketsan Çakır özelliklerinden biri 150 kilometrenin üzeri menzile sahip olması ve fırlatıldıktan sonra hedef değiştirme, görev iptali gibi bir avantajı bulunması dikkat çekiyor. 

Kara, deniz ve hava platformlarından atılabilen, yerli motorun kullanılacağı seyir füzesi Çakır, son teknoloji özellikleri ve etkili harp başlığı ile silahlı kuvvetler için yeni bir güç kaynağı olacak.

Çok sayıda mühimmatla koordineli taarruz imkânı olan sürü konsepti ile düşmanın savunma sistemlerinin aşılması kolaylaşacak.

Çakır, hedeflerine tüm hava koşullarında yüksek hassasiyetle ulaşacak.

Menzil: 150+ km

Füze Ağırlığı: Fırlatma motorsuz <=275 kg, Fırlatma motorlu <=330 kg

Füze çapı: <= 275 mm

Harp Başlığı Ağırlığı: 70 kg

Harp Başlığı Tipi: Yüksel Patlayıcılı Yarı Delici Parçacık Etkili Termobarik

Uçuş Motoru: Turbo Jet Motor

Fırlatma Motoru: Katı Yakıtlı Fırlatma Motoru

Seyir Hızı: Yüksek Ses Altı (0,75-0,85 Mach)

Kullanılacak Platformlar: Sabit ve Döner Kanatlı Hava Araçları, SİHA, SİDA, Taktik Tekerlekli Kara Aracı, Su-Üstü Platformlar

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading