Yandex Metrica

Putin'in Şeytan II mesajı: Aynı anda 15 yere nükleer bomba gönderebiliyor

Putin'in Şeytan II mesajı: Aynı anda 15 yere nükleer bomba gönderebiliyor

İngiltere ve Almanya'dan gelen 'Üçüncü Dünya Savaşı' mesajlarını Moskova daha da körüklüyor. Vladimir Putin, 'Şeytan' (Satan) adlı 15 başlıklı nükleer füzenin son versiyonunu yıl sonuna kadar hazır edeceklerini duyurdu.

Savunma

26.03.2024, 20:17

İngiliz ve Alman genelkurmay başkanlarının "Avrupa'da savaşa ve nükleer silaha hazırlıklı olmalıyız. Üçüncü Dünya Savaşı'nı yaşayacak nesil biziz" şeklindeki sözlerinin ardından tansiyonu artıran bir adım da Moskova'dan geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin en büyük nükleer füzesi Satan/Şeytan'ın (Sarmat) son versiyonunu yıl sonuna kadar hazır edeceklerini duyurdu. 

Şeytan II olarak adlandırılan yeni hipersonik kıtalararası füze, test çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 2022 sonuna kadar sahada konuşlandırılmış olacak. İngiliz basını bu gelişmeyi, "Putin İngiltere'ye dakikalar içinde ulaşabilen hipersonik nükleer füzenin yakında hazır olacağını söyledi" ifadeleriyle duyurdu. 

Kremlin Askeri Akademisi mezuniyet töreninde Rus genç subaylarına seslenen Putin, ordu envanterini daha da güçlendireceklerini belirterek Ukrayna işgaline katılan birlikleri 'gerçek kahramanlar' şeklinde niteledi. 

"Potansiyel askeri tehditleri ve riskleri dikkate alarak silahlı kuvvetlerimizi geliştirmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz. Daha da güçlü olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Dünyada eşi benzeri olmayan hava ve füze savunma sistemi S-500'ler de görevde" diyen Putin, ABD ve Avrupa ülkelerinin yaptırımlarını da mutlaka yeneceklerini bildirdi. 

ASELSAN Rus ordusuna şov yaptı: Böyle bir aracınız olsaydı her şey bambaşka olurdu ASELSAN Rus ordusuna şov yaptı: Böyle bir aracınız olsaydı her... Haberi Görüntüle

15 NÜKLEER BAŞLIK TAŞIYOR 

 

Putin'in yıl sonuna hazır olacağını duyurduğu Şeytan II adlı balistik füzenin 18 bin km (11.000 mil) menzile sahip olduğu ve hipersonik hızlarda 10 ila 15 nükleer savaş başlığı taşıyabileceği belirtiliyor. Şeytan II, gökyüzünde süzülürken aynı anda 15 adet nükleer başlıklı füzeyi serbest bırakarak bu mühimmatın her biri için farklı hedefler tayin edebiliyor. Yani 15 adet nükleer başlıklı füze, farklı şehirleri aynı dakikalar içinde hedef alıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading