Yandex Metrica

Polonya 24 adet SİHA alıyor

Polonya 24 adet SİHA alıyor

AB üyesi Polonya, Türkiye’den silahlı insansız hava aracı satın alacağını doğruladı

Savunma

23.01.2024, 17:30

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Türkiye'den insansız hava araçları satın alacaklarını açıkladı.

Polonya resmi haber ajansının (PAP) haberine göre, Bakan Blaszczak, ülkesinin Türkiye'den 24 adet Bayraktar (TB2) tipi insansız hava aracı (SİHA) alacağını söyledi.

Blaszczak, "Bu, gerçek bir silah. Avrupa'nın doğusunda, savaşlarda kendini kanıtladı. Aynı şekilde Orta Doğu'da kullanıldı" ifadelerini kullandı.

İnsansız hava aracının satışına ilişkin anlaşmanın, gelecek hafta Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda'nın Türkiye'ye yapacağı ziyaret sırasında imzalanması bekleniyor.

Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyesi Polonya, Türkiye’den ilk defa insansız hava aracı satın almış olacak. Anlaşmanın mali değeri henüz açıklanmadı ancak 400 milyon doları bulabileceği belirtiliyor. Bu rakam, Türkiye'nin savunma ihracatında tek seferde yakaladığı en büyük başarılardan biri. VARŞOVA

Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip edilecek Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip... Haberi Görüntüle

RUS SİSTEMLERİNİ İMHA ETMİŞTİ

Suriye, Libya ve Azerbaycan'da Rus hava savunma sistemlerine karşı üstünlük kurarak kendini ispatlayan Bayraktar TB2'ler, Ukrayna ve Azerbaycan'a ihraç edilmişti. Baykar imzalı Bayraktar dışında TUSAŞ yapımı ANKA SİHA'lar ise geçtiğimiz yıl Tunus'a ihraç edilmişti. Türk SİHA'larının ihracı için farklı ülkelerle temasların devam ettiği biliniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading