Yandex Metrica
SON DAKİKA
PKK'da çözülme devam ediyor! Sözde Ayn İsa bölge sorumlusu teslim oldu

PKK'da çözülme devam ediyor! Sözde Ayn İsa bölge sorumlusu teslim oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, PKK'nın sözde Ayn İsa bölge sorumlusunun teslim olduğu, teröristin ailesinin Diyarbakır'da evlat nöbetinde olduğu ifade edildi.

Savunma

23.01.2024, 20:05

Türkiye'nin başarılı operasyonlarıyla ciddi hasar alan PKK'da çözülme devam ediyor. Bunlardan biri de 2013 yılında PKK'ya katılan ve gri kategoride yer alan terör örgütünün sözde Ayn İsa bölge sorumlusu...

Kayseri HÜRJET'le yeniden doğacak: Türkiye'nin ilk uçak fabrikası üretime hazırlanıyor Haberi Görüntüle

GRİ KATEGORİDE ARANIYORDU, AİLESİ DİYARBAKIR'DA EVLAT NÖBETİNDE

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, şunlar aktarıldı:

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları neticesinde; PKK terör örgütünden kaçan 1 terör örgütü mensubu daha ülkemize giriş yaparak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Teslim olan örgüt mensubunun 2013 yılında terör örgütüne katıldığı, Suriye ve Irak'ta faaliyet yürüttüğü, * Terör Arananlar Listesinde Gri Kategoride yer aldığı, ailesinin Diyarbakır'da devam eden evlat nöbetinde bulunduğu belirlendi.

Teslim olan örgüt mensubu ile birlikte Evlat Nöbetinde 39. buluşma gerçekleşecek olurken, ikna çalışmaları sonucunda; 2022 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı da 109'a yükseldi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading