Yandex Metrica

Pes dedirten teklif: Türkiye kendi S-400'lerini Ukrayna'ya götürüp Rus uçaklarını vursun

Pes dedirten teklif: Türkiye kendi S-400'lerini Ukrayna'ya götürüp Rus uçaklarını vursun

Polonya'dan Mig-29, Bulgaristan, Yunanistan ve Slovakya'dan S-300 dilenen ABD şimdi de Türkiye'nin envanterindeki S-400'e kafayı taktı. Daha düne kadar 'toprağa gömün', 'denize atın' dedikleri Rus sisteminin Ukrayna'ya verilmesini istediler.

Savunma

23.01.2024, 19:00

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 konusunda daha düne kadar 'denize atın', 'toprağa gömün' diyen Amerikalılar şimdi Rus sisteminden medet umuyor. Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener'in de iade edilmesini savunduğu hava savunma sistemine ilişkin ortaya atılan uçuk teklif 'bu kadar da olmaz' dedirtti. 

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, Ukrayna'da Rus uçaklarına karşı Türk S-400 sistemlerinin kullanılmasını önerdi. Paul Kolbe imzasıyla yayınlanan yazıdaki 'ahlaksız teklif'e göre Türkiye, S-400'leri Rus uçaklarına karşı kullanılması için Ukrayna'ya verirse, bunun karşılığında ABD Türkiye'yi F-35 programına yeniden almayı düşünebilir!

Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi: İstikamet Suriye! Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi:... Haberi Görüntüle

ABD KENDİ SİSTEMİNİ BİR TÜRLÜ VERMEDİ!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski'nin adeta yalvarmasına rağmen elindeki Patriot ya da THAAD gibi sistemleri bu ülkeye göndermeyi reddeden ABD'nin şimdi Türkiye'den hem de S-400'lerle medet umması dikkat çekici bulunuyor. 

Doğu Avrupa'da krizin devamına yönelik adımlarında ısrar eden Washington, geçtiğimiz günlerde de Polonya'ya "Elindeki Mig-29 uçaklarını Ukrayna'ya gönder" demişti. Büyük bir açmazla karşı karşıya kalan Varşova, "Mig-29'ları ABD'nin kullanımına verelim, uçakları Ukrayna'ya onlar göndersin" deyip Washington'un hamlesini boşa çıkarmıştı. 

Hava savunma sistemleri konusunda Bulgaristan, Yunanistan ve Slovakya'nın envanterinde bulunan S-300'leri de Ukrayna'ya taşımak isteyen ABD'nin Patriot ya da THAAD konusunda niçin isteksiz davrandığı bilinmiyor. 

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE PATRIOT DA VERECEKLERMİŞ 

Wall Street Journal'daki makalede dile getirilen tuhaf teklif şu ifadelerle devam etti: "S-400'lerin Ukrayna'nın hava savunma kapasitesini güçlendireceğinden şüphe yok ve onları Türk envanterinden çıkarmak, Türkiye'nin F-35 konsorsiyumuna geri dönmesinin ve yaptırımların kaldırılmasının önünü açacaktır. Türk hava savunmasındaki boşluk, kısa vadede ABD Patriot bataryaları ve nihayetinde Türkiye'nin geliştirilmekte olan kendi Siper uçaksavar füzeleri ile doldurulabilir."

"Türk S-400'lerin Ukrayna'ya teslim edilmesi Ukrayna'ya, NATO'ya, ABD'ye ve Türkiye'ye yardım edecek ve sadece Rusya'ya zarar verecek. NATO'yu bölmek amacıyla Türkiye'ye satılan Rus yapımı S-400'lerin Ukrayna şehirlerini bombalayan Rus jetlerini vurmak için kullanılması şiirsel bir adalet olur."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading