Yandex Metrica
SON DAKİKA

Öğrenciler kendi roketlerini fırlattı: Aksaray'daki TEKNOFEST yarışması heyecanlı anlar yaşatıyor

TEKNOFEST'te roket yarışmalarına katılmak için kendi tasarımları olan mühimmatları yarıştıran öğrenciler Aksaray'da büyük heyecan yaşadı ve yaşattı.

Savunma

23.01.2024, 19:38

TEKNOFEST kapsamında roket yarışlarına katılmak için kendi mühimmatlarını tasarlayan gençler Aksaray'daki test alanında kıyasıya yarıştı. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de öğrencilerin heyecanına ortak oldu. 

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) heyecanının Türkiye'de hiç sönmeden devam edeceğini, bu yarışları hiç kesmeden devam ettirmek istediklerini kaydeden Demir, gençlerin fırlatma sırasında hissettiği duyguları ömürleri boyunca unutamayacaklarını vurguladı. 

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ile birlikte Aksaray'daki atış alanında yarışmaları takip eden İsmail Demir, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Arkadaşlarımızın çoğunda, 'Ben bu işi başaracağım" azmi var. Bu başarma azmi ve kararlılığı bizim için çok şey ifade ediyor. Ülkemiz çapında TEKNOFEST heyecanı yayıldı. Bugün geldiğimiz noktayla ilgili olumlu bir şeyler konuşabiliyoruz. Bu heyecanla öne çıkan gençlerimizden Türkiye'nin geleceğiyle ilgili inşallah çok daha güzel şeyler görmüş olacağız."

Trabzon dünyayı silahlandırdı: 60 ülkeye 200 bin adet sattılar Haberi Görüntüle

GENÇLERİN HEYECANI BİZİ DE ETKİLİYOR 

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ise TEKNOFEST'in gençlerde oluşturduğu enerji ve motivasyonun kendilerini de etkilediğinden bahsederek şöyle konuştu: "ROKETSAN olarak bizler burada genç arkadaşlarımızın başarılı olması için bu işlerin altından başarıyla kalkabilmeleri için her türlü desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Bunların içerisinde teknik danışmanlık tarafı da var. Her yıl ekiplerin başarıları giderek artıyor. Daha iyi sonuçlar ortaya çıkarmaya çalışıyorlar, daha başarılı atışlar yapıyorlar." 

Demir, İkinci ve Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, daha sonra öğrencilerle birlikte geri sayımda bulunarak roketlerin göğe yükselişini izledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading