Yandex Metrica

O ülke Bayraktar SİHA üretmeye başladı! Dengeleri değiştirecek açıklama...

O ülke Bayraktar SİHA üretmeye başladı! Dengeleri değiştirecek açıklama...

Son dakika haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin sağ kolu olarak bilinen Andriy Yermak, ülkede Bayraktar SİHA üretimine başladıklarını duyurdu.

Savunma

23.01.2024, 18:32

Türkiye'den çok sayıda Bayraktar TB2 satın alan Ukrayna, Türk SİHA'larını kendi topraklarında üretmeye başladı. Çarpıcı açıklama, Ukrayna medyasına konuşan Başkanlık Konseyi Başkanı Andriy Yermak'tan geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'ye en yakın isimlerden biri olduğu bilinen Yermak, bir süredir Baykar firmasıyla bu ülkede ortak fabrika kurulmakta olduğu haberlerini doğrulayarak şok bir bilgi verdi: "Bayraktar TB2 motorlarını zaten biz üretiyorduk, şimdi SİHA'ların üretimine de başladık."

ABD, İngiltere ve Türkiye ile büyük askeri projeler yürüttüklerini dile getiren Yermak, Rusya'nın sınır bölgesine yığınağı sonrası ABD'den gelen askeri teçhizatta büyük artış olduğunu, İngilizlerle de 1,7 milyar sterlin tutarında bir sözleşmeyle donanma modernizasyon projesine imza attıklarını hatırlattı. Focus gazetesine verdiği demeçte Yermak şunları söyledi:

"Türkiye ile işbirliğimizi genişletiyoruz. Her şey Bayraktar'ların teminiyle başladı ve bu şimdi bu araçların Ukrayna'da üretimine başlandı. Bu SİHA'ların motorlarını zaten biz üretiyorduk. Fransa ile ortak programımızın büyüklüğü ise 1,3 milyar avroya ulaşıyor ve bugün Ukrayna ile stratejik ortak durumundalar."

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

MODERN BİR ORDU KURUYORUZ

"Eylemlerimizi Amerikalı ortaklarımızla sürekli koordine ediyoruz. Ulusal güvenlik konularında ABD Başkanı Joe Biden'ın danışmanı Jacob Sullivan ile sık sık iletişim kuruyorum. Brüksel'de de çok sayıda temasta bulundum. Avrupa'nın güvenliği Ukrayna olmadan düşünülemez. Güçlü ve modern bir ordu kuruyoruz. Daha yapılacak çok iş var."

"Başkan Zelenski'nin Rusya lideri Vladimir Putin'le Pekin'deki Kış Olimpiyatları'nın açılışında görüşme ihtimali var. Rusya ile müzakereler devam ediyor. Bazı alanlarda ilerleme kaydedebileceğimizi umuyoruz. Biz Minsk anlaşmalarını uygulamaya devam etmeye hazır olduğumuzu söylüyoruz ancak bu çalışma için Ukrayna'nın iki bölgesindeki Rus işgallerinin akıbeti netleşmelidir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading