Yandex Metrica
SON DAKİKA
"Nükleer başlığımız yok ama 3 tonluk patlayıcımız var"

"Nükleer başlığımız yok ama 3 tonluk patlayıcımız var"

Güney Kore, geliştirdiği 3 tonluk balistik füzeyle 'nükleer bomba' ölçeğinde silaha sahip olduğunu duyurdu.

Savunma

23.01.2024, 17:55

Güney Kore, komşusu Kuzey Kore'ye karşı savunma bütçe teklifini açıklarken yeni bir silahın envantere girmek üzere olduğunu duyurdu. 'Nükleer füze kadar etkili' denilen bu silah, 3 ton ağırlığında harp başlığı taşıyabilen 400 kilometre menzilli bir balistik füze. 

Geliştirilen devasa boyutlardaki füzenin, bir savaş durumunda Kuzey Kore'nin yeraltındaki nükleer başlıklı füze depolarını imha etmekte kullanılacağı belirtiliyor. 

Ardışık delici etkiye sahip füzenin, sığınak ve depoları koruyan beton duvarları geçerek yeraltında patlama özelliğine sahip olduğu iddia ediliyor. 

Güney Kore hükümeti, "Kore Yarımadası'nda caydırıcılığın devamı ile güvenlik ve barışı sağlamak adına daha güçlü ve daha uzun menzilli füzelerin geliştirileceğini" duyurdu. 

Hyunmoo-4 füzesinin daha önce 2,5 ton olarak deklare edilmiş savaş başlığı taşıma kapasitesinin 3 tona çıkarıldığı ve geniş ölçekte yıkıcı etkilere sahip olmasıyla 'nükleer silah kadar' caydırıcı olduğu ileri sürülüyor. 

Olası tehditlere karşı savunma harcamalarını artıran Güney Kore, önümüzdeki 5 yıl içerisinde silaha 273 milyar dolar para yatıracak. 

Seul yönetimi, Kuzey Kore'deki Yongbyon nükleer reaktöründe belirgin şekilde tespit edilen rakyoaktif salınımın, bu ülkede imâl edilmiş yeni nükleer bombalara işaret olduğunu düşünüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading