Yandex Metrica

NOTAM nedir? NOTAM vermek nedir? NOTAM çekmek ne demek?

NOTAM nedir? NOTAM vermek nedir? NOTAM çekmek ne demek?

NOTAM, Rusya Ukrayna savaşı sonrasında en çok araştırılanlar arasına girdi.  Peki NOTAM nedir? NOTAM vermek nedir? NOTAM çekmek ne demek?

Savunma

04.04.2024, 14:44

Rusya Ukrayna arasındaki gerilimden sonra NOTAM internette araştırılan konular arasına girdi. Peki NOTAM nedir? NOTAM vermek nedir? NOTAM çekmek ne demek?

Hiçbir destek almamışlar: BAYKAR bugüne kadar kendi imkanlarıyla geldi Hiçbir destek almamışlar: BAYKAR bugüne kadar kendi imkanlarıyla geldi Haberi Görüntüle

NOTAM NEDİR?

NOTAM; havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiriye denir. NOTAM, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü tarafından Annex 15 gereğince ilgili havacılık otoriteleri ve hava meydanları tarafından yayımlandı. 

Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Haberi Görüntüle

NOTAM VERMEK NEDİR?

NOTAM; uçuş harekatı ile ilgili görevlilere herhangi bir havacılık, kolaylık, hizmet, yöntem ya da tehlikenin varlığı, koşulları ya da değişikliğine ait bilgileri zamanında duyurmak için yayımlanan ilandır. Yapılan, yayımlanan ilana da "NOTAM vermek" denir.

Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini ateşledi Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini... Haberi Görüntüle

NOTAM ÇEKMEK NE DEMEK?

Rusya Ukrayna arasındaki kriz nedeniyle ABD Amerikalı havayolu şirketlerine yönelik NOTAM yayımlandı. Akabinde Ukrayna hava sahasının hepsini NOTAM ile sivil uçuşlara kapatıldı. Herhangi bir sivil uçağın buraya girmesi çok tehlikeli ve vurulma riski var. Uçuşların normale dönmesi için NOTAM'ın kaldırılması ya da güncellenmesi gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading