Yandex Metrica

Nijerya savaş uçağının altında ASELSAN kamerası: Lazer işaretleyiciyle havalandı

Nijerya savaş uçağının altında ASELSAN kamerası: Lazer işaretleyiciyle havalandı

Nijerya ordusunun Türkiye'den savaş gemileri ve ATAK helikopteri dışında elektro-optik kameralar da satın aldığı ortaya çıktı.

Savunma

23.01.2024, 19:58

Nijerya ordusunun Türk savunma sanayii ürünlerine yönelik ilgisi sürüyor. DEARSAN tersanesine açık deniz karakol gemileri (OPV) yaptırmakta olan ve aynı zamanda 6 adet ATAK taarruz helikopteri satın almak için TUSAŞ'la sözleşme imzalayan Nijerya'nın ASELSAN'ın da sıkı müşterisi olduğu ortaya çıktı. 

Afrika'nın dev ülkesinde Pakistan-Çin ortak yapımı JF-17 savaş uçakları ASELSAN tasarımı elektro-optik kameralarla havalanıyor. Nijerya Hava Kuvvetleri'ne ait bir askeri üste çekilen görüntülere göre, Abuja envanterindeki JF-17 uçaklarının gövde altına ASELSAN ürünü ASELPOD yerleştirildi. 

Savaş uçaklarına görevleri esnasında lazer işaretleme ve hedefi hassas biçimde vurma imkanı sağlayan Gelişmiş Hedefleme Podu ASELPOD, hedef işaretleme, mesafe ölçme, görüntü işleme, çoklu hedef takibi, hassas hedef konum belirleme, ataletsel hedef takibi, IR/TV vidyo hedef takibi, lazer nokta izleme ve görüntü kaydetme gibi çok önemli görevler için tasarlandı. 

240 kilogram ağırlığındaki ASELPOD, savaş uçaklarının gövde altına takılarak, kullanıcısı olan ülkeyi izleme ve işaretleme yapmak için başka bir hava aracı uçurma masrafından kurtarıyor. Nijerya Hava Kuvvetleri'nin ASELPOD'lardan kaç adet satın aldığı bilinmiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading